Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 13 March 2013

Bux - napos - csak egy elképzelés

Van egy kis időm, nézegettem a bux napos ábráját. Kicsit hihetetlennek tűnik most, de az alsó célzónába mutat több dolog is, ahová ideális esetben egy ED-nek kellene felmennie. Persze ez csak akkor lehetséges ha felfelé menet 5 hullámból állt, aminek vonatkozásában vannak kétségeim. Alternatívának jó, érdemes rá figyelni. Egyébként tipikusan olyan szituáció, amire nem nyitnék pozit.

Bux napos chart:


Mtelekom

Mtelekom esetében a tegnapi minimum a csatorna tető környékén volt. Ez a szint lehet a negyedik hullám vége, ahonnan egy emelkedéssel elérheti a kijelölt zónát, erről még nem mondtam le, a piac nem törölte, nem mondott ellene a feltett verziónak.

MTelekom napos chart:


USD/HUF - kereszt

Viszonylag régen szólaltam meg a dollár vonatkozásában. Az elmúlt időszak mozgása kizárta a negyedik hullám lehetőségét, ezért kijelenthetjük nagyon nagy eséllyel a négyes ünnep alatt, tavaly novemberben elérte a mélypontot a piac 210-nél, mely a várt zóna teteje volt. A mostani emelkedés egy nagy harmadik hullám, talán 235-37 körül vége lehet, de mivel a kisebb tf-n nem tudok számozni, mert nem sok jele van korrekciónak, ezért ezt feltételesen mondom, ha nem fogja meg ez a szint a piacot, akkor esélyes, hogy még egy fibo szinttel feljebb fog menni. Elérhető távolságra vagyunk a 250-től. Igaz és ez az ami megzavart, időben sokkal hosszabb volt a felfelé kör köszönhetően az időben elnyúlt második hullámnak, nem léptem pozícióba. Az is igaz, hogy ezt nem kereskedői szemmel tettem volna meg, hanem biztonsági játékként, ezért nem bánom. Várom a korrekciót :o)

USD/HUF kereszt napos chart:


Költői a kérdés, de vajon mi vár ránk, ha  globális optimizmus nagy flat b hullám végéhez közeledve a csúcson van és mi már ennyire gyengülünk? Unortodox árfolyam USD 300+, EUR 400+....

Bux - órás

A Bux esetében lehet még egy kis tér lefelé, de a spike elfogadásával kész is lehet a szerkezet, utána északra várok mozgást. A hatiban érik egy fordulós jelzés, ha az első két órában 200 felett marad, akkor rendben is lehet majd.

Bux órás chart:


SP, Dow, Dax

Az SP napos chartja alapján, akár készen is lehetne, célzóna időben és térben elérve, sőt talán egy kicsit túl is ment rajta időben, de ennyi tévedés simán benne lehet.

SP napos chart:


A Dow az alsó célzóna közepére ért, nekem megfelelő hely a fordulatra...

Dow havi chart:


A dax naposon a várakozások szerint alakul, szerintem nagy eséllyel egy kis negyedik alakulgat és még nem volt meg a harmadik, de nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy ez már a nagy negyedik hullám.

Dax napi chart:




OTP

Naposon OTP egy fibo ellenállási szinthez ért, ami nagyon jellemző az ED-k esetében is, ezt a verziót a piac lendületes esése sem tudta elvetni, annál is inkább, mert nagyon nehezen számozható a lefelé kör,  a tegnapi mozgás alapján nagyon belelátom, hogy egy ZZ megy délnek.

OTP napos chart:


Karakterét tekintve, akár egy negyedik hullám is lehet az esés az ed verzióban, azonban ezidáig nem láttam dupla ZZ formációt, ami az ilyen szerkezet sajátossága, mármint az, hogy van egy ilyen általában az alakzatban. Ezért lehet ez csak a ED/3/x hullám. Egyenlőre figyelném mint csinál a piac. 

El kell nagyon gondolkozni azon, hogy lassan vége a 2011 szeptembere óta tartó korrekciónak és újra dél lesz az irány. Devizapiacon ez már látható, főleg a dollár esetében, SP is elérte térben és időben a célzónát, de a dow minimum elvárás is teljesült a nagy képen, Dax naposon is két hullám hullám hiányozhat egy kész szerkezetből, hamarosan előjöhet a medve a barlangjából!

Óráson nagyon nézem egy ED lehetőségét, ami a ZZ verziót támasztaná alá, sajnos indikátor megerősítést nem találtam, ezért nem zárhatom ki a ZZ mellett azt sem, hogy ez egy 5. hullám délnek. A negyedik hullám térben nagy volt, de időben a lapos feltételezett másodiknak megfeleltethető, igaz rá a váltakozás elve is, tehát elméletileg minden rendben. Ha az, akkor várhatóan nem lesz új low, szemben az ED verizóval, ahol nagy eséllyel megy még egy kicsit délre a piac. A piacon jelöltem a felfelé menetel lehetséges célzónáját, a hullám vonatkozásában, feltéve ha az lesz.

OTP órás chart:


Óráson már látom egy fordulós alakzat lehetőségét, ha az első, vagy első két gyertya ma zöld lesz, akkor a megerősítése is meglehet.