Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 6 March 2012

Bux - várakozás szerdától I. rész

Végre mutatott valamit a piac és kizárt rengeteg lehetőséget. Ez lökéshullám volt, gyors és nagy utat járt be. Első körben a nagy képet mutatom, ahol az újabb és újabb csúcsokat jelző elemzések kapcsán említettem már, hogy a nagyobb képen bear vagyok, mert a legjobb esetben is kell egy nagyobb lefelé kör, mielőtt elérné a sokak által várt 21.500, persze, ha eléri...

Bux napos chart:




Senkit ne zavarjon a piros számozás, lehetőség, de már nem kezelem kiemelten, viszont az ábrát még nem rajzoltam át. A csatorna fedél fogta az emelkedést, ami nekünk elliottosoknak azt is jelenti, hogy bizony felfelé csak korrekció megy, ha ez felfelé irányuló trend lenne, akkor át kellett volna szakítania a piacnak. A csatorna fedél a további emelkedést is fogni fogja, feltéve, ha lesz. A mostani esést a csatorna közép fogta meg, a következő időszakban (nem túl hosszan) elképzelhetőnek tartok egy felfelé-oldalra tartó mozgást. Figyelem a grafikon logaritmikus! Nagyobb időtávon azt érdemes használni.

Azt jelenleg nem tudom eldönteni, hogy mi a lefelé tartó mozgás, azaz 1-2-3, vagy A-B-C. Egy kicsit nagyobb eséllyel azt gondolom, hogy lökéshullám lesz, de erre bizonyítékom kevés van. A lényeg, hogy az esésnek nagy eséllyel még nincs vége, korrekció után további esés következhet.  A napokkal ezelőtt írt 18.000 körüli min. elvárásomat még tartom, de majd kisebb tf-n folyamatosan pontosítom.

deviza gyors

Elérték a célzónát, sőt egy picit túl is rendültek rajta. A kérdés, hogy az 5. hullám megnyúlik e, vagy most megpihen egy kicsit a piac, holnap reggelre ezt is megtudjuk.

EUR/HUF 4 órás chart:



CHF/HUF 4 órás chart: