Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday, 16 May 2013

OTP - távolról

Régen tettem fel az OTP havi chartját, így a hónap felénél érdemes ránézni.

OTP havi chart:


Ugyancsak régen volt fent a hetes fraktálos ábra, íme:

OTP heti chart:Ezeken a tf-eken, nincs fordulós jelzés, ugyanakkor látható, hogy a havi charton Fibo előtt a piac, továbbá jelenleg c=38,2% a.

Nem tudom, hogy ezeken  a tf-eken az utolsó hullámot, azaz 5. hullámot látjuk, vagy annak 5/1 hullámát. Az ék felső szára miatt, gond nélkül beleférne egy ilyen verzió is, azonban időben nekem nagyon elhúzódna, de tény, nem tudom kizárni. 

Az ék felső szára nagyon zavar, nagyon messze van. Eszembe jutott, hogy Elliott záróárakkal dolgozott, a felső szárat lehúztam a feltételezett 3. záróárához. A piac pont ott van. Sokat tudunk ED-ről, tudjuk, hogy egy helyen többnyire bizonyosan nem ér véget, pontosan az ék felső szárán, alatta vagy felette, de rajta nagyon ritkán. Ebben a verzióban egy kicsi fölészúrás nagy forgalommal elég lenne, meglátjuk.

OTP heti chart:


OTP


...

Teszek egy utolsó erőfeszítést elmagyarázni a helyzetet.


2013. április 30-ai bejegyzés


"Szerintem elérkezett az idő, a hosszútávú long pozíciók csökkentésérestoppok szorosra húzására. Ez nem short és nem azonnali zárásra való felszólítás, csak egy gondolat, hogy fel kell készülni arra, hogy lefordulnak a piacok, egy hosszabb bear szakaszra. Nem kell itt armageddonban gondolkozni, egyenlőre, csupán az óvatosság elve alapján készülni kell a zsákban lévő profit megvédésére, a veszteség elkerülésére.

Azt hiszem nem írtam ki még ilyet, bár több eset is volt, amikor kinézett egy nagy lefordulás, most azonban nagyon reális esélyét látom, kellene még egy kör felfelé, néhány piac, termék vonatkozásában, de közel vagyunk nagy tf-n a kész szerkezetekhez.

Gondolkozz és legyél felkészült minden irányra, csak magadra hallgass, ne másra, ha a pénzedről van szó!"

"...nagy tf-n kész szerkezethez..." 

Ez a chart az a heti chart, jól látható rajta a jelölés, ahová elsődlegesen vártam a piacot. Egy ilyen esetben 2-3 gyertya simán belefér, sőt több is.


A piac mai napi állása:


Semmi, ismétlem eddig nem írta felül az elképzelést. A célár zóna alsó határában a piac, nincs fordulós jelzés és egy feltételezhetően ED belassította a piacot kissebb tf-n. A várt kiugró forgalom sem jött meg. Nem mondtam, hogy shortolni kell, csak azt, hogy behúzni a stopot. Ha valaki abban az időszakban beúzta, akkor az OTP esetében 4600 alatt van a stop szintje (ha azóta nem emelte meg). A stopja nem aktiválódott...

Nem azt kell kihallani, amit épp szeretne a fenti sorokból az ember, hanem azt, ami oda van írva. Továbbra sem zártam ki, hogy a felső zónáig is felfut a piac....

OTP napos chart:


Az ED-vel kapcsolatban már írtam, nem ismétlem meg, a lényeg lehet csonka vagy fel is szúrhat, kicsit hasonlít ez a hsz-re és de ja vu érzésem van 2011 augusztusára, még akkor is, ha lehet nem következik be az armageddonszerű esés.

Az ED-nek a vége nehezen előrejelezhető, nem tudjuk mi fog történni, egy gyors felszúrás után, gyorsan le is fordulhat, ilyen helyzetbe én nem nagyon szeretek belemenni longba, főleg azért, mert sok esetben a célszint előtt lefordul nagy sebességgel.

Az említett bejegyzés, aminél hasonló helyzet állt fent, ahol nem akartam a long beszállót, mert kockázatosnak éreztem, mindamellett, hogy felfelé vártam a piacot. Az utolsó hullám nagyon hasonlít a hsz-nél az ED-re.

2011. augusztus 25-ei bejegyzés, long figyelmeztetés volt.

"Kicsit fellengzős a bejegyzés címe, de szándékos. Holnap lesz az első nap, amikortól a korrekció végére lehet számítani. Minimálisan ezt az időtávot adtam meg. Nyilván lehet longolni a piacot, sőt talán holnap elindul felfelé is, hisz kell még egy felfelé kör, de csak óvatosan, napon túl nem tartanék most pozít.
Naposon, akár kész is lehet a szerkezet (minimális elvárásaim teljesültek), egy háromszög (Charlie már régóta mondja és figyeli), mely óráson már tisztán látszik. (e) hullámról lévén szó, várakozásom kitörés a háromszögből, majd esés. 

Bux órás grafikon:


Becsatolom a régi hati napos ábrát. Várakozás volt a kék vonalak érintése, holnap akár meg is lehet.

Bux1112 napos chart:


A korábban már feltett OTP ábra, feltettem egy új zónát, melynek kicsivel nagyobb esélyt adnék."


Elhúzódott a korrekció, már azon gondolkoztam, hogy nem hsz, rosszul látom... ennek ellenére figyelmeztettem Imi-boy-t. (Sorry! De ez belém vésődött)
...és ami elindult:


2.000 1.000 pont, ha valaki akkor bentragadt, az nagyon megégette magát.  

Nem állítom, hogy most is ez lesz, de esélyt látok rá, ezért óvatos vagyok és arra biztatok másokat is, hogy óvatosak legyenek, ennyi. Azt hiszem Dick Diamond intelmei között olvastam: "addig adj el amíg lehet..."

OTP-gyors

15' charton két lehetséges ed verzió van előttem, az ábrán jelöltem őket.  Nem tudok más választ adni a jelenlegi mozgásra. Fogy a pszichés energiája mindenkinek, a karakterjegy stimmel.

CET 12:47

Közelről a kép:


 A felső szár még nincs kijelölve a kék hsz esetében.

OTP - napos - gyors

Egyenlőre semmi nem dőlt el. Kis tf-n szerintem impulse ment lefelé, aminek minden bizonnyal ma lesz párja.

OTP napos chart: