Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2012. április 26., csütörtök

OTP nagy elemzés

Első körben szeretném megválaszolni azt a kérdés, hogy miért gondolom, hogy a felfelé kör nem lehet a februárban indult esésre vonatkozó korrekció c hulláma, illetve miért gondolom, hogy nagyobb eséllyel trendfordulót láttunk. Arról nem akarok beszélni, hogy mi van akkor ha a mostani emelkedés egy nagyobb, hetes tf-n történő -2008-as - esés korrekciós C hullának a része, ami esetleg a 2008 utáni csúcs fölé vihetné az indexet, tudom, létezik ilyen lehetőség, de fundamentálisan nem hiszek a jelenlegi gazdaságpolitika sikerességében. Elnézést ezért, nem akarok politizálni, de alapvetően közgazdász vagyok, ortodox... Na akkor vissza az OTP napos grafikonjához.

OTP napos ábra:Az OTP esetében a lefelé jövetel egy dupla ZZ lehetett. Indult egy exp. LD formációban, majd erős nehezen számozható C (C=100%A), ezútán  egy X hullám ZZ formációban, majd utána ismét egy ZZ. A korrekcióra vonatkozóan ez az egyszerűbb verzió, nem akarom most bonyolítani. A korrekciós csatornából láthatóan annyira lóg ki felül, amennyire alul, majd X hullám miatt a korrekciós csatorna módosult, ezért rajzoltam még egyet az ábrában, a bankpapír, abból sem tört ki. De mutatok még egy ábrát, figyelendő jelölés pirossal.

OTP napos chart:


Ne felejtsük el, hogy a csatornából való kitörés 3. hullám karakterjegyeit kell hordoznia. Nézzétek a forgalmat, elfogadható, nézzétek a momentum indikátort, nekem az előző letörésnél kevésnek mutatkozik, a mostaninál látványos.

OTP napos chart:


Végezetül ne felejtsük el, hogy ezek nem szabályok, csak vezérlőelvek, ráadásul nem maga Elliott találta fel, hanem Jeffrey Kennedy, ezért is Kennedy csatornának hívjuk. ( a csatornák megrajzolása bonyolult, haladó téma, emlékeztetőül: flat és hsz vonatkozásban is megrajzolhatjuk, csak más az elv, ráadásul kombinációknál is más...)

A véleményem, hogy felfelé 3. hullám törte a csatornát, nem korrekcióban vagyunk, hanem impulse emelkedésben.

Nézzük az órás ábrát. Szerintem nagy eséllyel egy alacsonyabb szintű 5. hullám végét láttuk ma, amiből elindult egy korrekció, amire vonatkozóan a várakozásom egy alacsony retracement. Ma 3 hullámból álló esést láttunk. Várakozásom, hogy a korrekció folytatódik, sajnos ismét négy napos ünnep, ami alatt a szentiment változhat, nem tudom az emberi pszichében bekövetkező változás mennyire fog megjelenni a grafikonon. Órás RSI alapján bull market van, ezt jó fejben tartani, de csak órás alapon!!!
A piac a korrekcióban a berajzolt csatornák felső vonalát érintheti mielőtt új csúcsra menne. Jelenleg csak a bull verzióra vonatkozó elképzelésemet írom le. Az elképzelés valahol 3500 alatt bukik meg, ha előtte nem megy új csúcsra.

OTP órás chart:


Várakozásom, hogy pár nap korrekció következik, ami után újra emelkedésnek indult a papír, jelenlegi számításaim szerint 4.000-4.050 lehet egy elérhető célár. (szerda-csütörtök?)

Innentől kezdve játék, azaz leírok egy elképzelést, de kis tf-n néztem, ezért kezeljétek óvatosan!

Nyitás a 3810-3820-as zónában, (számolt ideális áram 3.816-17 között), majd emelkedés új csúcsra. Mivel kicsi a tf, a új mélypont nem feltétel. Legesélyesebb zóna - a holnapi low függvényében is - 3930-3940-es terület, vagy alatta a 3890-3912 közötti rész. Ezen felül játékba léphet a 3.950 környéke, extrém esetben a 3.980. Várakozásaim szerint a fenti zóna elérését követően esés következik, melynek célára 3.800 környéke lehet. Nem tudom megmondani, hogy eléri e holnap, de szerintem sokakban él az novemberi esés, nem maradnak  pozícióban. Nem lesz érdekes nap, sokkal inkább fog iránytalan kereskedésnek tűnni, hiszen szűk 100-150 forintos sávban fog mozogni a papír, szvsz.OTP, Bux nagy kép

A számozást egyenlőre ne nézzétek. Ott a jelölés, ahol RSI szólt, hogy vsznu nem lesz azonnali esés. Ez most impulzus felfelé. Trendkereskedelem kell, short veszélyes. (számozást még nem fixáltam, ne nézzétek, ez egy A lehet felfelé, ami megindult)