Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 26 April 2012

OTP nagy elemzés

Első körben szeretném megválaszolni azt a kérdés, hogy miért gondolom, hogy a felfelé kör nem lehet a februárban indult esésre vonatkozó korrekció c hulláma, illetve miért gondolom, hogy nagyobb eséllyel trendfordulót láttunk. Arról nem akarok beszélni, hogy mi van akkor ha a mostani emelkedés egy nagyobb, hetes tf-n történő -2008-as - esés korrekciós C hullának a része, ami esetleg a 2008 utáni csúcs fölé vihetné az indexet, tudom, létezik ilyen lehetőség, de fundamentálisan nem hiszek a jelenlegi gazdaságpolitika sikerességében. Elnézést ezért, nem akarok politizálni, de alapvetően közgazdász vagyok, ortodox... Na akkor vissza az OTP napos grafikonjához.

OTP napos ábra:



Az OTP esetében a lefelé jövetel egy dupla ZZ lehetett. Indult egy exp. LD formációban, majd erős nehezen számozható C (C=100%A), ezútán  egy X hullám ZZ formációban, majd utána ismét egy ZZ. A korrekcióra vonatkozóan ez az egyszerűbb verzió, nem akarom most bonyolítani. A korrekciós csatornából láthatóan annyira lóg ki felül, amennyire alul, majd X hullám miatt a korrekciós csatorna módosult, ezért rajzoltam még egyet az ábrában, a bankpapír, abból sem tört ki. De mutatok még egy ábrát, figyelendő jelölés pirossal.

OTP napos chart:


Ne felejtsük el, hogy a csatornából való kitörés 3. hullám karakterjegyeit kell hordoznia. Nézzétek a forgalmat, elfogadható, nézzétek a momentum indikátort, nekem az előző letörésnél kevésnek mutatkozik, a mostaninál látványos.

OTP napos chart:


Végezetül ne felejtsük el, hogy ezek nem szabályok, csak vezérlőelvek, ráadásul nem maga Elliott találta fel, hanem Jeffrey Kennedy, ezért is Kennedy csatornának hívjuk. ( a csatornák megrajzolása bonyolult, haladó téma, emlékeztetőül: flat és hsz vonatkozásban is megrajzolhatjuk, csak más az elv, ráadásul kombinációknál is más...)

A véleményem, hogy felfelé 3. hullám törte a csatornát, nem korrekcióban vagyunk, hanem impulse emelkedésben.

Nézzük az órás ábrát. Szerintem nagy eséllyel egy alacsonyabb szintű 5. hullám végét láttuk ma, amiből elindult egy korrekció, amire vonatkozóan a várakozásom egy alacsony retracement. Ma 3 hullámból álló esést láttunk. Várakozásom, hogy a korrekció folytatódik, sajnos ismét négy napos ünnep, ami alatt a szentiment változhat, nem tudom az emberi pszichében bekövetkező változás mennyire fog megjelenni a grafikonon. Órás RSI alapján bull market van, ezt jó fejben tartani, de csak órás alapon!!!
A piac a korrekcióban a berajzolt csatornák felső vonalát érintheti mielőtt új csúcsra menne. Jelenleg csak a bull verzióra vonatkozó elképzelésemet írom le. Az elképzelés valahol 3500 alatt bukik meg, ha előtte nem megy új csúcsra.

OTP órás chart:


Várakozásom, hogy pár nap korrekció következik, ami után újra emelkedésnek indult a papír, jelenlegi számításaim szerint 4.000-4.050 lehet egy elérhető célár. (szerda-csütörtök?)

Innentől kezdve játék, azaz leírok egy elképzelést, de kis tf-n néztem, ezért kezeljétek óvatosan!

Nyitás a 3810-3820-as zónában, (számolt ideális áram 3.816-17 között), majd emelkedés új csúcsra. Mivel kicsi a tf, a új mélypont nem feltétel. Legesélyesebb zóna - a holnapi low függvényében is - 3930-3940-es terület, vagy alatta a 3890-3912 közötti rész. Ezen felül játékba léphet a 3.950 környéke, extrém esetben a 3.980. Várakozásaim szerint a fenti zóna elérését követően esés következik, melynek célára 3.800 környéke lehet. Nem tudom megmondani, hogy eléri e holnap, de szerintem sokakban él az novemberi esés, nem maradnak  pozícióban. Nem lesz érdekes nap, sokkal inkább fog iránytalan kereskedésnek tűnni, hiszen szűk 100-150 forintos sávban fog mozogni a papír, szvsz.



OTP, Bux nagy kép

A számozást egyenlőre ne nézzétek. Ott a jelölés, ahol RSI szólt, hogy vsznu nem lesz azonnali esés. Ez most impulzus felfelé. Trendkereskedelem kell, short veszélyes. (számozást még nem fixáltam, ne nézzétek, ez egy A lehet felfelé, ami megindult)