Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 7 February 2018

EUR/USD - közvetítés

Nem tudom, hogy a piac mozgása mennyi időt hagy rá, de megpróbálkozom a régi közvetítés újbóli elővarázslásával m10-n.
A kék vonalak környékén lehet fordulatra számítani, a chart a korábbi bejegyzés m10-es chartja.


CET 10:41

Ha az esés kitart, akkor az elképzelést felül kell írnom.

CET 10:55

Kezd a kép shortossá válni, több tf (értsd m3-m10) a határon táncol (rsi bear ellenállás zónájában), gyorsan kell innen térben és időben fordulni az elképzelés támogatásához.

CET 11:22

Elértük az alsó zónát, közben m30 támaszhoz érkezett. Kicsit aggaszt magasabb tf-ken megjelenő erős fekete gyertya, de ezeken a tf-ken a gyertya zárások majd egy fél óra múlva következnek be, addig még sok minden történhet.


Ami zavar, hogy m3-n nem látszik a fordulatra utaló rsi érték.

CET 11:30

M3 short szignál, ráadásul triggerelt, de a trend késői fázisában már rossz a megtérülése. Ha délig nem jön meg a fordulatra utaló jel, akkor az elképzelésem a kukában landol, a piac nem igazolta vissza.

CET 11:38

M3 fordulós divergenciára van esély, miközben m1 végre megtámaszkodott a bull támasz zónán. Első remény a fordulatra, megerősítés nélkül. Ez még a fordulat nagyon korai fázisa.

CET 11:52

Nem él a fordulat lehetőségével, utolsó lehetőség 1,23335 környéke.

CET 12:08

Elindult valami felfelé (1,2337-ről), de ennek csak m30-n lehet majd értelmet adni, ott támaszra érkezett a piac. A lefelé kör lehet egy flat hullám, de a long gondolkodással óvatos vagyok, mert erőteljes volt a lefelé kör.


CET 12:50

M3-n volt egy long belépő, melyet az m10 is támogatott, ugyanakkor úgy tűnik csak a kontratrend céláráig ment, nincs meggyőző jel a fordulatra, esélyesebb, hogy egy korrekció a hulláma a ZZ, ami felment (ilyen kis tf-n nehéz eltalálni, hogy egy ZZ vagy egy 12 szituáció zajlik-e a charton, az esélyét ez utóbbinak sem tudom elvetni).

CET 13:18

A sejtés beigazolódott, ABC szerkezet, egy zig-zag ment felfelé, új low-n a piac. A lefelé lehet egy B hullám, ebben az esetben jó eséllyel az előző tetőig, vagy azt meghaladó C hullám indulhat hamarosan északnak. Minimális eséllyel ugyan, de az ABC felfelé kör egy teljes korrekciói is lehetett, de ebben az esetben egy impulzussá kell kinőnie magát a lefelé körnek (m3-n).


CET 13:24

A C hullám ilyen esetekben nagyon gyors szokott lenni, mivel egy medve csapdát épített a piac az új low-val és gyorsan kirázza a gyenge kezű shortosokat.

CET 13:37

Várakozás szerint erős is lett az m10 gyertya.

CET 13:58

Nem érte el a feltételezett a hullám tetejét, ebben az esetben ez lehet egy running flat formáció (exp flat is), ami a trend azaz az esés erejére utalhat. A lefelé kör vonatkozásában nem tudom elvetni az impulse lehetőségét sem (b hullám helyén), illetve a felfelé kör esetében azt, hogy csak a C első alhulláma készült el. Nagyobb tf-n a trend (esés) lassulása látszik, ami arra enged következtetni, hogy hamarosan egy nagyobb fordulat (korrekció vagy trendforduló következhet).

CET 14:16

Long jelzések, de hír jön 14:30-kor.

CET 14:50

Lehet egy ED alakul az alakzat lezárásaként vagy ez még a b hullám C alhulláma.

CET 15:34

Rossz tf-n vagyok egész nap, m15-m5 konstelláció működött eddig.... Esélyes egy nagyobb felfelé kör megindulása mostanság.

EUR/USD - D1-H4-m10

Nézzük meg a kereszt chartjait D1-H4 összeállításban.

EURUSD chart:


A chartokon jelöltem azt a szituációt, mely a problémát okozza. A nagyobb négyzetben, akár egy flat hullám is elbújhatott, azaz korrekciót látunk, melynek folytatása: a trend irányába történő visszatérés, impulzus északi irányba, új csúccsal. Amennyiben az nem flat, ez az elsődleges elképzelésem, hanem egy 5 hullám és egy impulzus lefelé (lehetséges A hullám, vagy annak 1. alhulláma), akkor a folytatásban jó eséllyel egy ZZ halad északnak és a jelölt (szaggatott vonal) környékéről délre fordulhat. A hezitációt a fehér téglalapban lévő alakzat okozza. Tudom, a hullámelmélet alapján szabálysértést követek el, de tapasztalat, hogy a nem egységes devizapiacon, brókerek által szolgáltatott chartokon 2 pip eltérés (alászúrás) még nem mérvadó, főleg nem egy 4H charton. Több tf-t is összevetve én azt az alakzatot impulzusnak értékelném a legszívesebben, mely jól illeszkedik a korábbi várakozásokhoz (megjegyzésekben írt felkör, h2-n), így erre tekintek elsődleges verzióként. (Figyelem!!! részvénypiacokon nem fogadok el ilyen lazítást). Amennyiben tévedek, akkor az emelkedés nem áll meg a jelzett szinten (vagy alatta), hanem további északi iránnyal új csúcsra megy a kereszt és a nagyobb képen a 3. hullám végét jelölheti ki.

Szakmailag a H1 alatti chartokon Elliott hullámelméletével történő elemzés sok kihívást jelent és a találati pontosság is sokkal kisebb, mint nagyobb tf-ken. Ennek ellenére megpróbálkozok egy m10-n történő előrejelzéssel. Amennyiben nem nyúlik meg az 5. hullám (a negyedik mehet az ábrán jelzett szintnél magasabbra, sőt igazából az a valószínűbb, de az 5. dupla alj is lehet, sőt a 10h hír csonkává is teheti), akkor nagyjából a berajzolt mozgás következhet be. Ezen a tf-n már a hírek jelentős mozgást hozhatna, így a szintek kérdésében folyamatos újra kalkuláció szükséges, ugyanakkor az irányok tekintetében reális a berajzolt mozgás.


EUR/USD m10 chart:


Amennyiben a ZZ c hullám ED lesz, akkor a felfelé körben a szaggatott vonal elérésének a valószínűsége csökken és nagyobb eséllyel valahol alatta fog megállni az emelkedés és fordul shortba a piac.