Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 12 February 2014

Bux - heti

A várt letörést elfogadottnak kell tekinteni. A buxról is írtam részletesen korábban, ezért csak az ábrát frissítem, melyre új megjegyzést is tettem a mai dátummal.

Bux hetes chart:

OTP - heti

Sokat nem írok a chartról, többször feltettem, elegendő megjegyzéssel. Így állunk most, dupla fordulós jelzésekkel. Ha ED, akkor március 31-re 2.700 alá ér az árfolyam.

OTP heti chart:

OTP esetében érdemes megnézni a délután felrakott ábrát is! Érdekes hasonlóság mutatkozik!

Dow - 2012

2012 tavaszán tettem fel a dow lehetséges bull verziójának komplexnek látszó célár zónáját (elég messze volt a mostani áraktól akkor a piac), havi alapon. Felső zóna elérve és egy elég komoly fekete gyertyával lefordulni látszik. A számolás alapja, hogy felfelé egy b hullám megy, egy exp. flat részeként. Ha igazam van, akkor az index értéke C hullám végére meg fog feleződni, azaz 7000 alá fog érkezni (kivéve runningflat), most jelöltem a charton.

Dow havi chart:


Az akkori elemzésben lévő chart is elveszett, csak 2012 augusztusit találtam meg az archivumomban, íme:


Richter - napi

Még nincs kész az impulzus, őszintén szólva azt várnám, hogy az esés előtt, ami 3800 környékére viheti a jelenlegi adatok alapján a papírt, legalább a 23-as fibo szintet elérje, de a mostani mozgások alapján a 4100 is magasnak tűnik.

Richter napos chart:

Mtelekom

Az MTelekommal kapcsolatban a következő elképzelésem van rövid távra. A felfelé menő éles hullámot a hírre vonatkozóan egy harmadik hullámként értékelem, a mostani esést pedig egy negyedik, nagyobb eséllyel a hullámként fogom fel. Magasabb tf-n továbbra is kérdés, hogy a hosszú oldalazás 4. hullám, vagy egy x hullám volt. Erre vonatkozóan csak az idő fog megoldást adni, ha jól látom elég sokára.

A korábban berajzolt fordított HS várakozáshoz hasonlatosan mozgott a piac, az abból számolt célárat is elérte a piac.

Mtelekom órás chart:

Amennyiben valóban negyedik hullám, annak is a hulláma, akkor a következő napokban visszamehetünk a csúcshoz, ahonnan napok múltán a jelenlegi árhoz eshet vissza a papír értéke.

USD/HUF - 8H

Kisebb tf-n a dollár forint kereszt mozgása szinte felismerhetetlen, számozása nehéz. Ebből a nehézségből gondolom, hogy valamilyen b hullám futhat. Ez az a hullám, ami olykor nagyon gyors, néha pedig elviselhetetlenül kiismerhetetlen. Ha kontextusba akarom illeszteni, akkor egy negyedik b hulláma, vagy egy második b hulláma lehet. Ez a kérdés továbbra is nyitott. Nagyobb esélyt a negyedik hullámnak adom, hiszen túl sok 1-2 sorakozott már fel az elmúlt 2 évben.

Érdemes mindig azt a tf-t választani az elemzéshez, ami a legjobb képet adja.  8 órás tf-m egy rsi ma9 feletti horog erősíti a magasabb tf long várakozását, kontextusban pedig egy c of B hullám elindulására lehet nagy eséllyel számítani. B hullám sokszor dZZ, ezért a reménybeli célár elérése után sem  gondolkodnék shortban, ami 230 környékére mutat. 

Elliott elméletében a b hullámok célárazása a legnehezebb, nagy a tévedés lehetősége. Inkább csak egyfajta lehetőségként tekintek rá. Meglátjuk a mai zöld gyertyában elég erő lesz-e holnap.

USD/HUF 8H chart:


OTP - fraktál

Erre utaltam a megjegyzésben, ismerős volt megkerestem. '15 és heti chart.