Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 25 June 2012

MOL - napos

Azt hiszem a Mol esetében rosszul jelöltem ki a B pontot, lehet még nem értük el, az ábrán jelöltem minden fontosabb célzónát a jelenlegi adatok alapján, mint lehetőség. A jelenlegi adatok alapján ez az egy pozitívabb verziót látom a piacon. Vélhetően az OTP és a MOL eltérő módon viselkedik, ez okozhat a bux ábráján is "anomáliákat".

Mol napos chart:


OTP - várakozás

Elég egyértelmű a kép, ez nem korrekció, hanem impulse délnek. 3/1 hullám lehet? Miért csak lehet? Mert sokszor az Ld-ben is van egy dZZ, ezért a korábbi csúcs lehet, hogy csak az 1/3 volt, az emelkedés 1/4, de erről, akkor ha aktuális lesz. Nagyon durva ez a napos ábra, mint a fejsze zuhan a papír a célzónáról való lefordulás óta.

OTP napos chart:


USD - még mindig sok a kérdés

Nem dőlt el még semmi. A horog, amit írtam szépe emelkedést hozott, a bear ellenállás szintjéig vitte eddig a piacot. A 8H-s charton felfelé kitört a nagy trendcsatornából a dollár, de a kicsi, a mélypontból indultból nem, ráadásul a trendcsatorna sértés a negyedik hullám jellegzetessége. 

Ha felfelé menetelt impulsnak akarom számozni, akkor azonnal találkozok egy karakterjegy problémával. Mire gondolok? Egy impulzuson belül a 3. hullám momentuma ált. a legnagyobb, az első hullámra inkább a hezitálás, az új trend irányában való kételkedés az igaz. Itt azt látom, hogy az első hullám nagyon éles, momentumos felfelé, majd aminek most kellene jönnie az inkább egy oldalazó, kevés momentummal rendelkező hullám, ez így nem kóser! Azaz amennyiben az emelkedés impulse, a 3. hullám még nem indult el.

A karakterjegy alapján inkább A hullámra jellemző (jún 21. napi). Ha az (a), akkor az oldalazás egy flat (b) hullám lehet  és jön északnak (c), de előtte c of (b) délnek. Ha az emelkedés első hullám volt, akkor a mostani oldalazás a korrekció flat B hulláma és max. 231 környékére jutva ismét délnek fordulhat 227 környéke után, pedig - ha az első hullám ilyen meredek volt - éles, gyors északi irányú elmozdulás, rövid idő alatt nagy távot fog megtenni.

Gyakorlatilag a két verzió egy ideig együtt fog haladni.

USD/HUF 8H chart:


Mutatom az órás chartot is, ahová a felfelé menet kapcsán tettem egy célzónát, aminek az elérését követően délnek fordulhat. Ezen a charton a meredekségre vonatkozó probléma is jobban látszik. Remélem érthető vagyok, lehet erről videót kellett volna készítenem, de most nincs annyi időm. Röviden, ez a mozgás a június 21-ei csúcs óta korrekciós, azt nem tudom megmondani egyenlőre, hogy egy B hullám, vagy 2. hullám.

USD/HUF 1H chart: