Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 23 May 2013

OTP

Az elemzés tegnap készült!

Érdekfeszítő nap volt a mai, végre megjelentek azok a karakterjegyek, melyeket hiányoltam az ED zárásánál, megjött a forgalom és láthatóan EUFORIA alakult ki.

Havi charton az első célzónában a piac, ahogy azt korábban - talán januárban - kijelöltem. A mai emelkedés után, akár kész is lehet a szerkezet. Biztosan kijelenteni, hogy itt a fordulat, ezen a timeframen nem lehet.

OTP havi chart:



Hetes charton a forgalom még nem jött meg, igaz a hét fele telt csak le. A magasról érkező trendvonal fölé került az árfolyam, amit sokan kitörésként értékelhetnek, vajon behal-e a kitörés vagy nem?

Az ED általában nem ér véget a felső száron, igaz, ezt máshogy is be lehet húzni. Hetes charton - a hétnek nincs vége - szépen alakul a helyzet, elfogadható szinten a piac, akár vége is lehet az emelkedésnek.

Figyelem, ha itt csúcs lesz, akkor hetes viszonylatban egy fordulós divergencia alakulhat ki!

Célzónában a piac, a számozásnál a-b-c zigzag helyett, akár egy éket is lehet jelölni, ami felveti annak lehetőségét is, hogy ez még nem a tető, csak egy ZZ-nek az a hulláma. Ebben az esetben 5400-as felső zóna elérhető lenne.

OTP heti chart:



Naposon a forgalom szépen megjött, az utolsó 33 nap legnagyobb forgalmát láthattuk ma. A jelzett célzóna fölé is ment a piac, de ezzel nincs semmi bajom.

OTP napi chart:


Az órás charton vannak problémáim, RSI nagyon magasra ment. Olyan, mintha ez még nem is a csúcs lenne, hanem csak egy harmadik hullám és új csúcs várható. Ritkán van arra példa, hogy egy erős c hullám viszi fel ilyen magasra az RSI-t és divergencia nélkül fordul le, holnap többet látunk majd. Mindenesetre az USA (SP) szerintem fordulós gyertya csoport alkult ki.

Reggel:
Reggelre a DAX és a DAX future 100 pontos különbséget produkált, korábbi napokban pár pont volt csak köztük. Nikkei cca. 2,5%-ot esett az éjszaka, reális a lehetőség egy korrekcióra vagy a várt fordulatra.


CET 8:00 (05.23) Kieg.:

Ha a napos ábrán a zárás egy ED-vel történt, ami nagyjából 8 napig hétig tartott, akkor 3-4 napon héten belül az alakzatnak el kell érnie a kiindulási pontját, illetve azon túl kell mennie. Ez jelen esetben azt jelentheti, hogy 4200 alá kell beesnie pár napon belül, ami jelentős zuhanást jelent és akár felfüggesztéssel is járhat, igaz erre azért kicsi esélyt látok, de egy esetleges 1-2 formáció után érdemes odafigyelni majd, mert a 3. hullám képes réssel esés után felfüggesztést kierőszakolni.A japánoknál valami történt, mert jelenleg cca. 5,5%-os minuszban van az index, ha nálunk is ez lesz, akkor a karakterjegyek erősíhetik az elképzelést. Jó lenne az A hullám lehetőségét kizárni, mert az elzárná a további emelkedés elől az utat, sajnos még mindig reális esélye lehet egy magasabb csúcsnak, az 5400-as zónában.

CET 8:43 (05.23) Kieg.:

A papír tegnap hetesen két Fibo szintet ért el, egyrészt a 2010-es csúcs 50%-át, másrészt a 2011-es csúcs 61,8%, erős ellenállás :o)
Ezt elfelejtettem megírni, de szerintem a chartokon ott a fiborács.