Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 30 April 2011

Bux - madártávlat

Egy kedves olvasó kért tőlem tanácsot, mert egy bróker kapcsán csapdába került. Sajnos szerintem  nem tudtam neki érdemben segíteni és megfelelő tanácsot adni, az alábbiak alapján talán érthető, hogy miért.
Sok bennem a kétség, hogy hosszabb távon mi lesz. Régen néztem meg a hetes ábrákat, most a kérdés kapcsán megtettem, itt az eredmény:

A Bux élete meglehetősen rövid összevetve egy brit, japán vagy amerikai tőzsdével. Nem lehet megmondani, hogy a "matuzsálemi" vagy valamely kisebb, de évtizedeket átölelő ciklus esetében hol járunk, mindez nehezíti megoladani a jelenlegi helyzetet, azaz a nagy képen mi fog történni.

Bux hetes chart:


A legnagyobb dillemám, hogy a 2008-as esést követő emelkedésben mi történt. Amennyiben a felfelé tartó hullámok korrekciós elemek, márpedig a forgalom és egyéb tényezők ezt támasztják alá, akkor az emelkedés első szakasz jól láthatóan 5 hullámból áll, melynek számozásánál a 4. és az 5. hullám vonatkozásában keletkezett alternatív lehetőség.
Ha feltesszük, hogy felfelé egy 5-3-5-ös szerkezet tart, akkor a jelölések alapján vagy a kék verzió, vagy a pirossal jelölt alt verzió várható. ( a kék esetében a B 3 hulláma nem tetszik...)
Az is lehet, hogy láttuk az 5 hullámot felfelé és a zöld számozás lesz a nyerő, mely alt B ponttól indul.
Hamarosan "jelet" kaphatunk, fontos, hogy az egy két napon belül, általam valószínűnek tartott esés meddig tud elmenni. Érdekes lenne, ha láttuk már az 5 hullámot felfelé, mert akkor C=38,6% A, amiről megmondom őszíntén még nem hallottam.

Akkor a chart, bux hetes ábra:



Közelebbről:



Két dillema:

- az ideális 78,6%-os retrace szinteket elérte, a következő szint a korábbi csúcs (100%)
- a C hullám valóban ilyen kicsi lenne (?) -  zöld számozás

A végére egy megjegyzés: A határidő fordulós szintje sokszor 84,1%, nagyjából ebben az esetben C=0,5A, a Bux esetében ez 25-26.000 közötti szint lenne.