Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 24 May 2018

Bitcoin

Nagyot esett a kriptovaluta, de egyelőre b hullámként tekintek rá. Ez még valószínűleg nem a következő trendmozgató alakzat, amiről korábban szóltam (Link).

BTC/USD napos chart:


USD/HUF

Bár a felületes szemlélő számára továbbra is erősnek tűnik a dollár a forinttal szemben (vagy a forint nagyon gyenge), ha ránézünk a napos chartra több olyan jel is van, ami arra utal, hogy a közeljövőben fordulatra, korrekcióra számíthatunk.
Egyfelől az április 18-án indult emelkedés lendülete megtört a hó végére, elindult a lassulás és a meredekség már nem tudott a régi csatornába visszakapaszkodni, másfelől az rsi túlvett zónában, vagy annak határán tartózkodik (tévedés az rsi-t 70 felett túlvettként értelmezni, sok esetben az jóval magasabban van!!!). 
Nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy a pár napja jelzett ED fut, vagy egy impulzus. A második esetében talán még egy új csúcs, egy fél ponttal magasabb rsi érték hiányzik a teljesen kész szerkezethez (megerősítés nincs, ha nem tud lefordulni, megeshet, hogy erővel, a korábbi momentummal eldurran északnak az árfolyam, bár ennek most a korábban említett hetes ellenállások miatt kevés esélyét látom - chart linkje az előző bejegyzés alatt a megjegyzésekben).

USD/HUF napos chart: