Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 14 December 2010

SP 500 várakozás

A korábban leírtak szerint várom a a piacot, azaz éles esésnek kell jönnie. Célzóna: most 1.220 az elsődleges. Szándékosan megvártam a FED információit, de láthatóan nem mozgatta meg a piacot, nem is tehette nagyon, mert erős ellenállás előtt állt, majd mostanra elindult egy "sharp" jellegű esés, ahogy vártuk. Azért örülnék neki, ha erre megerősítés is érkezne holnap.
Tegnapi nap gyertyája már jelezte előre, hogy trendforduló lesz, talán ma zárásra megerősítést is kap.

Napos chart (csak tegnapi adattal):



Mire leírtam hirtelen 10 pontot esett. Érdekes utolsó percek lesznek...

OTP- várakozás 10.12.15

Lehet e a tegnapi forgalomnál is kevesebb, a választ ma megadta a piac, lehet. A mai forgalom 3,4 Mrd volt. Olyan, mintha a piac téli álomba akarna szenderülni, pedig erre az évre a naptáramban még benne van egy  esés.
A mai mozgás alapján kezdem elveszteni a hitem, hogy valóban eléri a korábban jelzett célzóna tetejét (5.350), bár igazából az általam hiányolt 40 Ft nem számottevő tétel.
Várakozásom oldalazás, majd holnap holnapután megindulhat az esés következő hulláma, ami eléri a korábban említett 5.050-5.000-es szintet.

Órás chart:

Bux- várakozás 2010.12.15

Szépen elérte a korábban jelzett célzónát 21.250-300 környékén, most jöhet az emelkedés, jelenlegi számításaim szerint 21.450 magasságába. (érdekes, hogy a határidőnek ezt a szintet tették be, mint áttörhetetlen ellenállás, tegnap még 21.600 volt).
Holnap oldalazást várok a 21.200-21.450 által határolt sávban.

15 perces chart:


Az órás ábrát megnézve, az emelkedés után ismét csökkenés következik, az ábrán jelöl módon.

órás chart:


OTP elemzés, OTP elemzés, OTP elemzés, OTP elemzés, OTP elemzés, OTP elemzés

MTelekom - várakozás 2010.12.15-től

Az MTelekom esetében napos chartot néztem, az alapján mondtam véleményt. Ez nyilván azt is jelenti, hogy az elemzésben foglalt vélemények bekövetkezésének időtávja hosszabb.
A mai nap elérte a papír az elsődleges célzónát és ha utolsó sansszal is, de beleért az október 27-ei jelölésbe, amit elsősorban a vizualitás miatt teszek fel, azonban lehetőség szerint próbálom az időtávot is szemléltetni.  A zárójelben lévő ciklus korrekciója jön felfelé, illetve a másik, nagyobb ciklus sideways 4. hulláma, ami egy széles sávban történő oldalazás lehet. Hangsúlyozom hosszabb távon az emelkedés célárát 590 környékére várom, de az még messze van.

Napos chart: