Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 27 February 2012

EUR/HUF kereszt február 27

Gondolkoztam rajta, hogy érdemes a devizák esetében is egy távolabbi képet nézni, vajon mit mutatnak hol áll a piac jelenleg. Az EUR-t néztem meg, gondolom a forint relációban a többi is hasonló képet mutat. A célzónákat töröltem, visszanézhető, hozta az elképzeléseket, a célzóna környékén fordult az összes deviza. Érdekesség a nagyobb képen, hogy ez a zóna egyben az eggyel kisebb ciklus negyedik hullámának a tere, nekem ez azt mondja, ha jó a számozás készen van a korrekció,  a forintba vetett bizalom el kezd csökkenni a következő napokban, hetekben.

EUR/HUF kereszt, napos chart:


Bux és bux1112 várakozás - kedd(től)

Pénteken célzónába ment a piac, ma esett, tulajdonképpen a várakozások szerint, ugyanakkor a mozgás lendülete a forgalom nagysága nem igazolta az elsődleges alternatíva várt mozgását. Tovább nehezíti a megoldás megtalálását, hogy a határidő és a sima index vonatkozásában első körben más, totálisan más számozást alkalmaznék. Ugye ez nem lehet, keresni kell egy olyat, aminek mindkettő megfelel. A nagy képre ránézve inkább valamilyen nagy b hullának, esetleg 2. flat hullámnak gondolnám a mozgást.
Tele van a net a zászló alakzattal, ha elindul felfelé, akkor a "remegő kezek" bevásárolnak majd, vajon mikor veszik észre, hogy előtte biztosan lesz egy mélypont, legalábbis szerintem.

Bux napos chart:


Bux1212 napos chart:


A napos chart alapján, függetlenül attól, hogy trendforduló v. további emelkedést várunk, egy hullámnak lefelé mindenképpen mennie kell majd. Az ábrán látszik a forgalom csökkenése, ami lehet egy korrekció vagy egy ZZ b hulláma.

A fő kérdés mi lehet az a szerkezet, amit óráson is fel tudunk rajzolni mindkét termékre, úgy, hogy az közös megoldás legyen?

Bux órás chart:
Bux1212 órás chart:


A 20-án indult esést 5 hullámnak véltem, kicsit zavart az  utána jövő új low, de a medve erejében bízva expanded flatre gondoltam, azonban az utána következő mozgás még hozta az elvárást, a felfelé kört, de a mai erőtlen, forgalom hiányos mozgással nem tudok mit kezdeni, illetve a korábbi verzióban nem illeszkedik, itt egy lendületes lefelé mozgásnak kellett volna következnie emelkedő forgalommal, ami helyett inkább egy b hullámos iránytalan napot láttam. Folyamatosan azt mondom, hogy a piac vár valamire, igen, a mai nap után bevillant valami, lehet, hogy korrektív kombinációs szerkezettel van dolgunk? Ami akkor jön, ha az első hármas nem éri el a piac által megkívánt szintet.

Nézzük meg illeszthető-e mindkét termék esetében ez az elgondolás?

Bux1212 órás chart:


A sima indexbe berajzoltam egy várható mozgást is, ebbe benne van, hogy pénznyomda elindul, a giga öröm ennek a kapcsán, holnapi jókedv az amerikai piac miatt, meglátjuk. (usa még nem zárt, amikor ezeket a sorokat írom)

Bux órás chart:


Meglátjuk, érdemes ezt az elképzelést fejben tartani, mert megoldást jelent:

- az alacsony forgalomra
- az iránytalan kereskedésre
- a sem emelkedni, sem esni nem tudó piacra
- a szűk sávban oldalazásra