Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 26 September 2019

EUR/HUF - kommentár

Nem tud erősödni a forint, a kis korrekcióba azonnal belevesznek. Forró a téma, amit számomra semmi sem jelez jobban, mint a napok óta hozzám érkező kérdések áradata a témát illetően. Nem tudom mi az oka, hogy a kérdések zöme miért skype-n érkezik, talán a közvetlenség, a gyorsaság, vagy az, hogy újabban a Safari és az Explorer alól nehézségekbe ütközik a megjegyzés rovatokat használni. 
Az elmúlt napokban odáig jutottam, hogy reggelente írtam egy rövid helyzetjelentést és mindjárt továbbítottam is, azoknak, akikről a tréningek kapcsán már tudtam, hogy ebben utaznak. A megfogalmazások kicsit szakmaibbak voltak, mint a blogon általában szoktam, de szerintem nekik nem okozott nehézséget, ugyanakkor elképzelhető, hogy másokat is érdekel, ezért csatolom az elmúlt két nap összefoglalóját.



A jelenlegi helyzetben forint erőre játszani (short), ahogy korábban is írtam nem jó üzlet. A stopot túl magasra kell tenni (341+, aggereszív esetben 338+), az elérhető cél pedig magasan van, az alakzat függvényében 332 felett is megállhat (ma kaptunk egy kis ízelítőt is a trend irányba történő elmozdulásra). A realizálás, hogy nem megy le a várt szintig a piac, esélyesen már a belépési szint főlé kerül. Longolni szerintem meg még nem érdemes, mert a széles spreadeket is figyelembe véve 328 alatti stop szintekkel kellene dolgozni, a jelenlegi formában 337-nél magasabb célárral pedig nehezebben lehet kalkulálni. Természetesen ez csak az én megközelítésem, más módszertannal nem zárom ki a konzisztens profit realizálását egy ilyen szituációban.