Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 21 January 2014

CHF/HUF - Rossz idők jönnek a hitelesekre?

2010-ben sokat foglalkoztam a frankkal, az akkor tett várakozás és elemzés miatt a legjobb ismerőseim is furcsán néztek rám, persze deviza alapú frank hitelben ültek. Nem felejtem el, amikor 2011. augusztusában, 8 hónappal a frankról történt decemberi hosszas beszélgetés után pénzügyi tanácsadó barátom felhívott és gratulált a frank árfolyamának előrejelzéséhez. Nagy szakmai eredményként, sikerként éltem meg azt, ami sok magyar család számára tudom komoly problémát okozott. 

Mostanra már tudom, hogy a deviza esetében Elliott elmélete korlátokba ütközik, más elemzési technikát igényel, mint a részvény vagy árupiac. Utólag nagyfokú szerencsének is tekintem az akkori találatot, de motivációt jelentett, hogy tovább tanuljak.

Ránéztem a frankra, ami látszik naposon egy impulse indult északnak, a lehetséges mozgást jelöltem.

CHF/HUF napos chart:

A nagyobb timeframek alapján újra előtérbe fognak kerülni a magasabb régiók, hosszabb távon a korábbi csúcsok megdöntése is látókörbe kerülhet, persze ez hetek, hónapok kérdése...

USD/HUF - korai HS

Kicsit korai még fej-váll alakzatban gondolkozni, de a dollár további mozgásának és lehetséges útjainak végiggondolásakor adta magát, hogy megvalósulhat. Egyelőre tegnapi adataim vannak, ezért a mai gyertya még hiányzik. 

Ma elérte az exp. flat célárzónáját, az lesz a kérdés, hogy lefordul-e innen (erre 21-án este még nagy esélyt adok), vagy tovább megy északnak, ami vagy egy ZZ - célár jelölve - vagy már egy harmadik hullám (ennek kicsi esélyt adok). Ami érdekes, hogy nagy eséllyel itt ki fog alakulni egy kereskedhető fej-váll alakzat.

USD/HUF napi chart:

OTP - Vajon meddig megy?

A hétfői elemzést érdemes elolvasni, vagy csak ránézni : Link .

4350 nem tört, sőt a lehetőségként vázolt zóna, megnyúlt 5. hullámmal elérhető. Nehéz pontos célárat mondani, sőt ezen a timeframen szerintem nem is lehet. A tegnap a megjegyzésekben (15:07-kor) említett bullish csúzli elsült, azaz ez még bull piac!  Két négyes között jött létre a sling, running flat formációban, erre azért érdemes figyelni, nincs sok hátra.

Alternatívaként el kell fogadni, hogy akár impulse ment felfelé és ennyi volt, de ekkora napos gyertya után, kevésbé tudom egyelőre elképzelni. Ez a kisebb esélyű verzió, ebben az esetben hatalmas fekete gyertyának kellene érkeznie holnap.

OTP napos chart:

Holnap reggel jönni fognak a kisbefektetők, akik vagy gyorsan zárnak, korábbi rossz pozi, vagy fejetlenül vásárolni fognak, hogy ne maradjanak ki a sztoriból, nem tudom melyik csapat lesz erősebb. Óráson erősnek tűnik még a trend, de túl nagy és hosszú korrekcióra nincs már idő a chart szerint. 

Szerintem: SQ és kés !!! Ne állj alá!

MTelekom

A mai mozgás alapján a legnagyobb esélyt egy elnyúlt negyedik hullámnak adom, ami a dulpa csatornaaljat támadja. A mai low-val, akár meg is lehetett a vége, de ennél nagyobb esélyt adok egy újabb mélypontnak holnap, 300 felett, de a korábbi low alatt. Esélyes, hogy 4/c egy ed, ami után éles észak indulhat 313 meghaladására a hét végére.

Mtelekom napi chart: