Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 6 March 2013

OTP

Naposon RSI támasz előtt, erre érdemes figyelni, ehhez azonban két nap még kell. A csúzli ereje elszállt, nem kell vele számolni.

OTP napi chart:


Óráson elérte a célzónát a piac. Nem látok arra utaló jelet, hogy itt ne lenne egy fordulat, a kérdés annyi, hogy mekkora lesz. Nagyon nagy eséllyel egy szép ZZ ment felfelé, amire figyelek, hogy ne legyen belőle egy dZZ. Minimálisan 4800 alá be kell néznie a papírnak, de a gyanúm, hogy bármi lesz 4700 környékére le kellene jönnie. Amire azonban számítok, hogy bekövetkezik nagy eséllyel az 4500 alá való benézés, azt fogom figyelni, hogy impulse, vagy ZZ jön-e le. Benne lehet a pakliban egy nagyon gyors esés is. Ezt majd meglátjuk, a piac fogja megmondani, hogy mit és hogyan kell a kereskedésben cselekedni, menedzselni a pozícióimat.

OTP órás chart:


USD/HUF

Ez már nagyon nagy eséllyel lefordult piac, ahol egy impulse fejeződhetett be, de csak alhulláma a 3/1-nek.


Erről szerintem részletesen kell majd írnom, egy komolyabb forint erősödés még benne lehet napok múlva, de utána szakadék...

MTelekom - napos


OTP - gyors

OTP esetében itt tartunk:


Bux - gyors

Itt tartunk:



Dow - havi

Dow a célzóna alsó szélét elérte...


SP - napi

Időben és térben is célzónában a piac...


OTP

Az OTP esetében nem szólaltam meg egy ideje, ennek oka, hogy a lefelé jövő szerkezetben sem vagyok biztos. Vagy 5 hullám, vagy három. Naposon ZZ-nek néz ki, de kisebb tf-n akár valami más is lehet. A magam részéről egy nagy LD-t figyelek erősebben. Az elmúlt napokban sokan sokféleképpen számozták a felfelé menő kusza alakzatot. A tapasztalatom azt mutatja, hogy az ilyen alakzatok általában egy ZZ első, azaz a, vagy harmadik azaz c hulláma. Ebben az esetben csak a lehet, ebből egyébként az is következik, hogy a c hullám nehezen számozható lesz, a váltakozás elve alapján. Ideális szintet is ad a szerkezet, mert a 78,6%-os fibot támadja, szerintem onnan le fog fordulni, mert az esés nagyobb eséllyel még nem fejeződött be.

OTP napos chart:

OTP órás chart:

Lefelé három hullám jött naposon. Ha tévedek és nem egy negyedik hullám megy délnek, akkor ebből akár flat is lehet, b hullámban pedig egy dZZ, ami akár új csúcsra is kimehet. Csak azért írom le, mert megfelelő jel nélkül ne ugorjatok shortba, mert nagyon megégetitek magatokat!