Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2013. március 6., szerda

OTP

Naposon RSI támasz előtt, erre érdemes figyelni, ehhez azonban két nap még kell. A csúzli ereje elszállt, nem kell vele számolni.

OTP napi chart:


Óráson elérte a célzónát a piac. Nem látok arra utaló jelet, hogy itt ne lenne egy fordulat, a kérdés annyi, hogy mekkora lesz. Nagyon nagy eséllyel egy szép ZZ ment felfelé, amire figyelek, hogy ne legyen belőle egy dZZ. Minimálisan 4800 alá be kell néznie a papírnak, de a gyanúm, hogy bármi lesz 4700 környékére le kellene jönnie. Amire azonban számítok, hogy bekövetkezik nagy eséllyel az 4500 alá való benézés, azt fogom figyelni, hogy impulse, vagy ZZ jön-e le. Benne lehet a pakliban egy nagyon gyors esés is. Ezt majd meglátjuk, a piac fogja megmondani, hogy mit és hogyan kell a kereskedésben cselekedni, menedzselni a pozícióimat.

OTP órás chart:


USD/HUF

Ez már nagyon nagy eséllyel lefordult piac, ahol egy impulse fejeződhetett be, de csak alhulláma a 3/1-nek.


Erről szerintem részletesen kell majd írnom, egy komolyabb forint erősödés még benne lehet napok múlva, de utána szakadék...

MTelekom - napos


OTP - gyors

OTP esetében itt tartunk:


Bux - gyors

Itt tartunk:Dow - havi

Dow a célzóna alsó szélét elérte...


SP - napi

Időben és térben is célzónában a piac...


OTP

Az OTP esetében nem szólaltam meg egy ideje, ennek oka, hogy a lefelé jövő szerkezetben sem vagyok biztos. Vagy 5 hullám, vagy három. Naposon ZZ-nek néz ki, de kisebb tf-n akár valami más is lehet. A magam részéről egy nagy LD-t figyelek erősebben. Az elmúlt napokban sokan sokféleképpen számozták a felfelé menő kusza alakzatot. A tapasztalatom azt mutatja, hogy az ilyen alakzatok általában egy ZZ első, azaz a, vagy harmadik azaz c hulláma. Ebben az esetben csak a lehet, ebből egyébként az is következik, hogy a c hullám nehezen számozható lesz, a váltakozás elve alapján. Ideális szintet is ad a szerkezet, mert a 78,6%-os fibot támadja, szerintem onnan le fog fordulni, mert az esés nagyobb eséllyel még nem fejeződött be.

OTP napos chart:

OTP órás chart:

Lefelé három hullám jött naposon. Ha tévedek és nem egy negyedik hullám megy délnek, akkor ebből akár flat is lehet, b hullámban pedig egy dZZ, ami akár új csúcsra is kimehet. Csak azért írom le, mert megfelelő jel nélkül ne ugorjatok shortba, mert nagyon megégetitek magatokat!