Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 17 September 2019

EUR/HUF - újabb ATH

A Jegybank hallgat, az árfolyam ismételten all-time-high-t ért el. Sokak számára meglepő ez az emelkedés, a sajtó nem ezt kommunikálja az országgal kapcsolatban.

A technikai kép azonban már hónapokkal ezelőtt jelezte ezt a szintet, sőt további emelkedést vetít előre. Az áprilisban feltett charton a második célzónát elérte a piac. Holnap FED kamatdöntés, ami okozhat átmeneti turbulenciát a piacon.

Egykori chart:

Aktuális chart:

Kisebb tf kép alapján azt gondolom holnap lesz (lehet) még egy felszúrás, utána esetleg lehet egy átmeneti enyhülés. A forint számára a baj akkor következne be, ha tovább gyorsulna az emelkedés, nagy megnyúlást hozna a következő felfelé kör. A forint kis tf-n való elemzése nehézkes, az éjszakai spreadek annyira kitágulnak, hogy a chart értelmezése nehézségekbe ütközik, jelentősen nő a célárakban a bizonytalanság.

A nagyobb tf-n továbbra is a két lehetséges alakzatban gondolkodom (ED, impulzus), mindkettő további forintgyengülést vetít elő hosszabb távon (hetek-hónapok), ugyanakkor az egyik esetében a mostani árfolyamhoz képest, akár jelentősebb erősödés is bekövetkezhet, de a chart alapján 328 törése előtt ezzel nem érdemes foglalkozni, nincs aktualitása. 330 alá érkezés statisztikai valószínűsége alacsony.

Célszintek lehetnek: 334,6 (gyakorlatilag a mai mozgással elérte 334,2), 335-336,6, illetve 340-341. Kisebb tf-ken kalkulált célárakat jelentik ezek a szintek. A célárak továbbra is egy hozzávetőleges zónát jelentenek, a nagyobb tf-ken nagyobb szórással rendelkeznek.