Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 2 January 2011

Várakozás - Bux 2011. 1. hét

15 napja egy szűk sávban oldalaz az index. Ebből a sávból ki kell törnie ahhoz, hogy érdemi elemzést tudjak adni Elliott elvei szerint. Egyenlőre egy végtelenbe tűnő komplex korrekciós szerkezet látszik kibontakozni. Lent a célár 20.900 lett volna (lenne), feljebb talán 22.400 környéke.
A következő héten azt várom, hogy mozduljon el a piac ebből a tétlen állapotból... (megjegyzem, hogy az OTP és a MOL esetében látok valamekkora növekedést, ezért nem kizárt, hogy felfelé megyünk...)

Kitekintés 2011-re, BUX index

Hasonlóan az OTP-hez a Bux esetében is két lehetőség olvasható ki a grafikonokból. Ami miatt ez sem itt, sem ott nem zavar, az az, hogy nem ezen a szinten szoktam kereskedni és azt gondolom, hogy a TA alapján kereskedők többsége sem, azaz kereskedési szempontból nem lényeges, amennyiben valaki jól használja a money management eszköztárát.

2011 egészére egy jelentős esést várok, hogy ez mikor következik be nem tudom előre jelezni, minden bizonnyal előtte még lesz egy bull időszak, azonban a fejemben a legnagyobb esélyt egy 2008-as, vagy annál nagyobb esésnek adom. Nálam 2011 a nagy barna medve éve lehet! Erről szól a CDS Cunami, mint egy lehetséges oka az esésnek....

Nos a hetes ábra alapján jelenleg a korrekció fázisában vagyunk, néhány héten belül lokális minimumot látunk majd, elsődlegesen 18.500 környékén, vagy később esetleg 15.000-15.500 körül. Itt is el tudom azt képzelni, hogy nem egy egyszerű korrekció lesz, hanem valamiféle háromszögben fejezzük be, de ezt majd az idő eldönti, célárak nem változnak.

Az Alt verzió szerint még egy komolyabb emelkedés előtt állunk, mert most csak a negyedik hullámot csináltjuk, azaz ez esetben 27.000 magasságáig szárnyalhatunk, nálam ennek van a kisebb eshetősége.

Heti chart:


Hangsúlyozom, az ábra 2011-re szól, nem a jövő héten fog a nagy esés bekövetkezni, legalábbis a várakozásaim szerint ehhez több hétre van szükség!

A napi ábra alapján az esés előtt lehet számítani egy emelkedésre, C pont kijelölésére valahol 22.900 környékén. Természetesen a célár eléréséhez itt is napokra, de inkább hetekre van szükség.

Napi chart: