Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2012. január 4., szerda

Ad off

Pár hónappal ezelőtt már megtörtént, pontosabban a nyáron, amikor azt gondoltam, hogy el kell távolodnom a piactól. Két napja sikerül tökéletesen mellé mennem, na jó, azért ma már kétszer időben kapcsoltam, lásd LD 9:40 körül, illetve 4. hullám gondolta a délután folyamán, de ez így sem jó. Számtalan alapvető hibát vétettem az elmúlt két napban, ezért itt az idő, hogy kikapcsoljam magam, mert nem érzem a piacot. Egy-két nap piac és érzelem mentesség kell reményeim szerint, hogy tisztábban lássak. Addig is egy kép a szeptembertől az OTP-re, órás grafikonon.

OTP 1'

OTP 1'

OTP 5' - gyors

OTP - órás - friss


Szerintem ez még az LD 5/C hulláma. Eddig a harmadik hullámot látom lefelé jönni. azaz nem a mélypontot érhetjük el hamarosan.

OTP - szerda

Esés tegnap szépen megvolt, nem érte el a célzónát, ami az LD sajátossága, illetve az elemző hibája, mert a célzónát nem az ék szárára kell tenni... Jöhet a korrekció, de meddig?

LD esetében a korrekció mértéke magas, általában, de nem mindig. Az esetek többségében 61,8%-ot meghaladó, sokszor 78,6-100%-os zónába esik.  Mivel első hullám pozíciójában áll, ezért magas retracere számítok

Figyelem! nagy eséllyel utolsó jó lehetőség a longból való kiszállásra!

A korrekció az ékből a hagyományos TA szerint, az alakzat legszélesebb pontjáig jut. piros és kék párhuzamosokkal jelöltem  a két szintet. Az okokról majd a tréningen lesz szó, itt most nem zavarnék bele. Több jel is egyértelműen arra a széles zónára mutat, amit berajzoltam. Közelebbről 3.400-3.450 közé várom, de a belső szerkezet majd sok mindent elárulhat. 

Egy komplex, összetett c hullámra számítok. Nem tudom egyenlőre eldönteni, hogy a-b szintjén hol tartunk, de a piac nagy eséllyel ezt megmondja ma. Lehetséges és számítok rá, hogy akár egy kombinációs szerkezet is lehet a teljes korrekció, erre figyelni fogok.

OTP órás chart: