Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 4 January 2012

Ad off

Pár hónappal ezelőtt már megtörtént, pontosabban a nyáron, amikor azt gondoltam, hogy el kell távolodnom a piactól. Két napja sikerül tökéletesen mellé mennem, na jó, azért ma már kétszer időben kapcsoltam, lásd LD 9:40 körül, illetve 4. hullám gondolta a délután folyamán, de ez így sem jó. Számtalan alapvető hibát vétettem az elmúlt két napban, ezért itt az idő, hogy kikapcsoljam magam, mert nem érzem a piacot. Egy-két nap piac és érzelem mentesség kell reményeim szerint, hogy tisztábban lássak. Addig is egy kép a szeptembertől az OTP-re, órás grafikonon.





OTP 1'

OTP 1'

OTP 5' - gyors

OTP - órás - friss


Szerintem ez még az LD 5/C hulláma. Eddig a harmadik hullámot látom lefelé jönni. azaz nem a mélypontot érhetjük el hamarosan.

OTP - szerda

Esés tegnap szépen megvolt, nem érte el a célzónát, ami az LD sajátossága, illetve az elemző hibája, mert a célzónát nem az ék szárára kell tenni... Jöhet a korrekció, de meddig?

LD esetében a korrekció mértéke magas, általában, de nem mindig. Az esetek többségében 61,8%-ot meghaladó, sokszor 78,6-100%-os zónába esik.  Mivel első hullám pozíciójában áll, ezért magas retracere számítok

Figyelem! nagy eséllyel utolsó jó lehetőség a longból való kiszállásra!

A korrekció az ékből a hagyományos TA szerint, az alakzat legszélesebb pontjáig jut. piros és kék párhuzamosokkal jelöltem  a két szintet. Az okokról majd a tréningen lesz szó, itt most nem zavarnék bele. Több jel is egyértelműen arra a széles zónára mutat, amit berajzoltam. Közelebbről 3.400-3.450 közé várom, de a belső szerkezet majd sok mindent elárulhat. 

Egy komplex, összetett c hullámra számítok. Nem tudom egyenlőre eldönteni, hogy a-b szintjén hol tartunk, de a piac nagy eséllyel ezt megmondja ma. Lehetséges és számítok rá, hogy akár egy kombinációs szerkezet is lehet a teljes korrekció, erre figyelni fogok.

OTP órás chart: