Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 27 August 2018

OTP

Az OTP napos grafikonján a sárgával jelölt zónában egy korrekciós hullámszerkezet látszik. Helyzetéből adódóan lehet egy teljes korrekció része, vagy lehet annak első hulláma. A korrekciót megelőzően jó eséllyel egy impulzus halad délre, melynek párjának megjelenésére mindenképpen számítani lehet (esetleg egy  másik trendmozgató alakzat - ék). 

A kék zónában, korábban sokak által azonosított háromszög látható, ami a véleményem alapján nem volt az. Ennek elsődleges oka az indikátorkép, ami nem felelt meg a háromszög sajátosságainak. Nem mélyedtem el benne, de a tetőépítés nagyon emlékeztetett arra a megfigyelésre, melyet évekkel ezelőtt tettem az OTP-vel kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy a nagyobb fordulatok esetében szeret a papír egy ED-LD párossal fordulni. Elképzelhető, hogy itt is az történt.

A folytatásról: Elképzelhető egy felfelé kör 10.500 környékére, mely után fordulat lehet lefelé. A lefelé körben 9500 környékére figyelek elsősorban, mert annak az áttörése esetén a mélyebb régiók is képbe kerülhetnek.

Egyelőre a Fibo szintek zavarnak,  mert nem az OTP-re jellemző korrekciós szinteken fordul a piac, ami azt jelenti, hogy lehet nem a vázolt elképzeléseim szerint alakul a piac.

Elliott-i értelemben lefelé minimálisan egy exp flat korrekció B hullámában gondolkodok, előtte ennek a hullámnak a c of b alhullámában, míg a nagyobb lefelé kör esetében egy, a korábbi esés (A), hullámának korrekciós párjában (C).

Az elemzés kapcsán nem mélyültem el a szokásos szintekig, így egyelőre arra figyelek, hogy a holnapi nap folyamán elindul/folytatódik -e egy felfelé kör, melyből lefordul a piac. Ha igen, akkor mélyebben megmézem, mert magasabb tf támogatottság mellett kedvező short lehetőség kínálkozhat.

OTP napos chart:


Napi HS nem triggerelt, heti zászló szerintem igen, visszateszt lehet felfelé, hetes HS még nem triggelet, lehetőség.