Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 4 February 2013

OTP - részletes

Kezdem a nagyon nagy képpel, a havi charttal. Múlt héten véget ért a hónap. Havi charton a korábbiakhoz képest semmi meglepetés. célzónába ért a piac, ebből a zónából várok egy lefordulást. Havi charton nem lehet megmondani, hogy kisebb tf-n lesz-e még egy lefelé kör, de majd mutatom, hogy még számítok rá.

OTP havi chart:

A hetes charton is  minden a korábbi lassú verzió szerinti jelölés szerint alakul.

OTP hetes chart:


Ha megnézzük az RSI-t a bull ellenállás fogta eddig a piaci esést, ahol az MA9-re ráközelített. Egyenlőre egy alacsonyabb szintű negyedik hullámra gondolok ez alapján is. Várok egy horgot MA9-n.

OTP hetes chart:


Napos ábrát szemlélve a papír elérte a célzónát, megtámaszkodott a korábban már jelölt és említett csatorna tetején. Ezen felül a jelölt RSI csatorna tető szintjéhez ért 50 köröli értéken, szerintem innen lehet egy felpattanás.

OTP napos chart:


A napos timeframe-ig nem volt gond, minden az elgondolások szerint ment, legalábbis az elsődleges verzióm követte a piac. Órás vonalon azonban több kérdés merül fel az alakzatokat illetően. Láthatóan nem törte a lefelé jövetel a korrekciós csatornát, a lefelé jövetel három hullámból áll. Mi lehet ez?

1) ZZ, ami része lehet egy c/ed verziónak, vagy egy hsz c hulláma
2) egy összetett korrekció volt a negyedik hullám, a-b-w-a-b-y
3) 1-2-1 szituációt láttunk
4) 1-2-3/3-ban vagyunk, de még nincs kész.

Bizonyos szempontból a 3 verzió érdekes lehet, de kevés adat van még a döntéshez. Szerintem holnap emelkedés lehet, három verzió abba az irányba mutat, illetve sok olyan támasz van, ami arra enged következtetni, hogy felfelé megyünk. A felfelé menetel szerkezete talán elárul valamit a kisebb tf-s helyzetről.

Elliott rendszerében mindig több verzió mentén kell gondolkodni, íme itt van egy kisebb tf-n a további esés lehetősége:

OTP '30 chart:

Bux - 15'

Olyan, mintha egy hsz alakulgatna 15'-en, ha az, akkor ma lemegy 19.000 környékére. A formációról később, nem zárom ki egyenlőre, hogy agy a-b-c-1-2 fut és az látszik csak hsz-nek. (kisebb eséllyel csak 150 környékére megy le és a nagy két is egy hsz lesz 4. hullámban)

Bux 15' chart: