Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 15 January 2019

Olaj (LCrude)

Pattog az ellenállás támasz között, vagy egy 4/b vagy egy 5. közlekedik felfelé. Impulzus, azaz jó eséllyel a korrekció után a magasabb zónába is el fog érni.

Olaj (LCrudeFeb19) napos chart:

EUR/USD

A megjegyzések között történt beszélgetés kapcsán teszem ki ezt az ábrát, ami alapján jobban érthető a lefordulás és az ellenállások.

EUR/USD hetes chart:


Talán jobban látszik az elgondolás messzebbről:


A korrekciós csatorna teteje és a korábbi ellenállási zóna egy helyen (konkrétan is, de ebbe benne van, hogy pont oda rajzoltam az ellenállást, amikor az elemzést csináltam de kb. egy helyen) találkozott. Ez erős ellenállás, ráadásul rsi 50-nél történt ez az indikátoron. Ezt elsőre ritkán viszi át a piac.(Lásd olaj, ott is volt egy kis lefordulás.)

A veszély, hogy ezen a tf-n van egy bearish sling is a charton, bár az utolsó gyertya még nem zárt és sok nap van a végéig, de továbbra sem tudom kizárni, hogy felfelé egy kis 2-es hullám haladt.

A havi képen is ellenállás előtt volt a piac:


De nyilván a hó közepén, elakadásról még korai beszélni, ugyanakkor ezek is olyan szintek, hogy elakadást okozhatnak.

Erre jön még rá naposon a következő ellenállási zóna, még az is lehet, hogy az 1. ZZ C-je most készült el.


Persze tudom, hogy utólag könnyebb, de ezek miatt voltam úgy vele, hogy akár egy mélyebb mozgás is jöhet, mert ha felfelé is mutat a chart, akkor is egy ékben mozoghat, arra pedig ez a jellemző, mély korrekció.
1,13705 alatt ugyanakkor elkezdenék pesszimista lenni és a korábban longos beállításomat bearre cserélem, de majd a hét végén ez kiderül, addig lehet nagy mozgás a charton, spike-kal is.