Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 2 October 2012

Bux

Sokat nem tudok hozzátenni, egyenlőre csak frissítem az ábrát.

Bux órás chart:



OTP

A papír napos ábráját nézve még mindig nem tudom eldönteni, hogy hol van valójában az (a) helye. Ez azért lenne fontos, mert az első mélypont az, akkor felfelé, akár egy flat c hulláma is tarthat most, aminek hamarosan vége és komolyabb esés jöhet.

OTP napi chart:


Az indikátorok alapján elsősorban abba az irányba hajlok, hogy további emelkedés jön. Órás ábrát elővéve, annak alapján holnap további emelkedésre számítok, egyenlőre az indikátorok is bull piacot és további emelkedés irányába mutatnak. Amennyiben az OTP esetében egy ZZ jön le, a b hullám pedig egy flat lesz, akkor az valószínű csak a 61,8%-os fibo szintig jut el. Bár ez nem fog bizonyosságot jelenteni, de ez az OTP-re jellemző, nagyon jellemző sajátosság az eddigi tapasztalataim szerint. Azaz ZZ esetében leginkább 61,8%, hsz esetében 78,6%-ig megy el a papír b hullám esetében. Meglátjuk.

OTP órás chart:


DAX

Sajnos a DAX adatszolgáltatás, amit használok nem biztos, ellenben ingyenes. Az indikátorok nem adnak helyes adatot, ezért a számozást nem tudom megerősíteni, ez egy lehetőség, amit felteszek. Nem vagyok biztos az 5. pont kijelölésében, lehet eggyel később volt. Elliott nem azt mondta, hogy a negyedik hullám nem mehet az első hullámterébe, hanem azt, hogy nem fejeződhet ott be! Nagy különbség. Indexek esetén pedig áll az a megállapítás, hogy nem zárhat bele a gyertya, ha bele is szúrt.... Egy számozásnál nem lehet ez mögé bújni, ha nem azt hozza, amit vártunk, de a teljességhez hozzátartozik. A korrekciós felfelé menetelt pedig evidenciában kell tartani. Ennek ellenére nem aggódom, ha egy LD indult felfelé, hiszen egy ED ZZ-kből áll és  nagy képen ebben gondolkozom.

DAX órás ábra:


500.000


azaz félmillió...

Ahogy öregszem kezdek szentimentális lenni. Majdnem két éve mikor elindult a blog nem gondoltam volna, hogy ennyi idő alatt félmillióan fogják letölteni és megnézni az elemzéseimet, mely akkor és  most is egy Elliott elmélete iránt érdeklődő, szakembernek semmiképpen nem nevezhető, műkedvelő ír.

Közel 1.300 elemzés készült el és került ki a blogra és közel 30 marad meg piszkozatként, hmm jó arány:o) A legforgalmasabb hónapban több, mint 42.000 letöltés volt, nekem óriásinak tűnő forgalom ez.

Volt sok sikertelen elemzés, mint ami idén január és február környékén erős érzelmi fűtöttség alapján készültek, az esésben gondolkodtam kizárólag és ez szépen félrevitt, illetve volt nagy találat például tavaly november elején a négyesünnepnél, ahol csupán 7 forinton múlt (9,828% esés), hogy nem lett igazam a két héttel korábban megjósolt OTP felfüggesztését illetően.
Hasonlóan felejthetetlen emlék 2011 augusztus-szeptemberben a buxban előrevetített közel 2.000 pontos csökkenés (sorry Imi-Boy, de azt a pár percet sem felejtem el, amikor 1200 pontot esett a bux és Te az utolsó pillanatban kiszállva, de  4.000 Ft nyerővel longoltad aznap a piacot :o), szerintem Te voltál az egyedüli long nyertes aznap .o))

Cimballi secundásaként részt vehettem az első olyan tréningen, melyben a másik oldalon álltam. Igaz szerepem csak korlátozott volt, de így is nagy élménnyel tértem haza,  remélem nem csak nekem maradt meg hanem másnak is.

Megtapasztaltam, hogy nemcsak a tőzsde, én is hullámzom, hol extra erőket mozgatva írok, hol csak épp hogy. Megjósolták, hogy a blogok életében a második év vége felé van veszély, sokan, akkor hagyják abba. Nekem is megfordult a fejemben, mert rengeteg időt elvisz, amit lehetne másra fordítani, de már nagyon hozzám nőt. Ha már sok, akkor inkább pihenek egy kicsit és kevesebbet írok, vagy nagyobb tf-t használok, az ki szokott tartani néhány napig :o)

A blog nekem az elmúlt két évben nemcsak sok-sok tapasztalatot adott, hanem egy jó társaságot is, először virtuálisan, majd személyesen megismerve Titeket! Szóval akkor további két év kitartás és cél az 1 millió a jobb felső sarokban! :o)))

DAX - frissítés

Frissíttem az ábrát, célzónát lefelé 5 hullámban elérte. Sok információt fog adnia felfelé menet, azt figyelem, hogy töri e a korrekciós csatornát vagy a-b-c megy felfelé.