Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 4 April 2012

Először mutatom a napos chartot, eszméletlen milyen szépen hozza a hetekkel ezelőtt megrajzolt alternatívát. Az ábra alapján két verzió között kell elgondolkoznunk. Egy A-B-(W)-X-A kombinációban vagyunk e jelenleg, vagy egy hatalmas, a csúcstól induló LD-ben.  Én nagyobb esélyt jelenleg a kombinációnak adom. Mi következik? Mindkét verzió szerint lefelé a lokális csúcstól 5 hullám jött, azaz most korrekció oldalazással, vagy északnak. Az oldalazásra most nagyobb esélyt látok. Három hullámból álló flat korrekció, vagy háromszögre voksolnék.

Bux napos chart:

A fenti megállapítások jól illeszkednek az órás képbe is. Szépen kirajzolódik egy LD, melynek a vége felé járhatunk, szépen hozta a várt célárakat.

Bux órás chart:


Az alábontott ábrán végül az piros Alt verzió lett a nyerő, átírtam elsődleges verziónak. Amennyiben a feltételezések igazak, akkor holnap csak korlátosan láthatunk új low-t, maximum a látható célzónáig eshet még vissza a piac, utána minimum 3 hullámban emelkedést várok. Az emelkedés nagyságára ebben az állapotban még nehéz érdemleges információt adni, minimumként 18.450-ig való feljutására mindenképpen voksolnék, mert kevés olyan szerkezet van, ami ennél kisebb retrace szinttel megelégszik és ezek elég ritkák.

Bux órás chart:

Érdekes, hogy a 4. hullám várt zónájának alját elérte a piac és csak utána kezdett esni, kár érte...

Ma Lacikánál merült fel egy az LD-re vonatkozó kérdés, mely szerint az első és negyedik hullámnak nem kellene e átfedésbe kerülnie. Idézek: 

"A másik korrektív alakzatoktól kölcsönzött ED sajátosság, hogy 1-4 alhullámai hajlamosak átfedésbe kerülni egymással. Ez ismét csak nem kötelező kellék, de ritka az olyan előfordulás, amikor a negyedik hullám nem az első területén végződik."(Kerülj előnybe Elliott hullámaival - Építőelemek jegyzet

Az idézet elsősorban az ED-re vonatkozik, de a leírt mondanivaló általánosságban igaz a diagonálokra, így az LD-re is.

Bux - gyors

Célzóna, a felső zóna szép 5/4 oldalazás volt. Majd elérte az alsó zónát, NINCS még 10' sem fordulós/vételi jelzés, de alakul:o)

Bux - szerda

A napos képen nagy eséllyel az A-B-C (W)-X-A verzió fut, melynek második A hullámában lehetünk, ami egy LD. Ez alapján ma újabb, de korlátozott esés jöhet. Az 5. hullám végén azonban nem érdemes longba lépni, figyelni kell a piacot, mert a B hullám jelen esetben hsz is lehet és egy egyszerű oldalazás következhet.  Van még egy-két lehetőség este összefoglalom.

Figyelem! Naposon a csatorna közép foghatja az indexet, támasz. Óráson az LD esetében sem lehet a 3. hullám a legrövidebb, ezért nagyon nagy esésre ma nem számítok. (a verzió szerint 18.000 alá nem mehet).

Bux napos chart:




Bux órás chart:






Kisbetűkkel írom, kicsi eséllyel lehet a tegnapi lefelé kör egy exp. flat, de ha ma új aljat üt, akkor el kell vetni. Éppen a határon állt meg... Az LD jobb lenne,  mert nagyon jó kereskedési lehetőségeket kínál majd, hiszen pozíciója korlátozott.