Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 17 March 2021

KV mellől

 OTP:

Alapvetőn long BIAS-om van a bankpapírral kapcsolatban. 14000-14300 érdekes zóna számomra, amennyiben eljut odáig azt milyen formációban teszi meg, eljut e odáig, vagy lefordul és 13200 alá kerül, mely már bear irányba mozdítaná el a gondolkodásomat.  

Van egy csúnya inv HS alakzat, mely más megközelítésben lehet egy denevér is, célár kb mindkettőnek 14000 alá mutat. Érdemes hozzánézni a tegnap felrakott indikátor - konfigurációs setupomból származtatott célárakat és valószínűségeket! Az inv. HS célár elérésének valószínűsége 80%-ot meghaladó.


Az alakzat megfelel a vele szemben alkalmazott feltételrendszeremnek (inv HS! csak, a denevér formációra vonatkozóan nem végeztem kutatást sem és statisztikai adatgyűjtést sem) , azaz bekövetkezése megfelelő relevanciával rendelkezik.

A figyelt zóna a charton, az emelkedő csatorna (véleményem szerint nem felel meg az Ascending Channel követelményeinek) törése előtt új csúcs szükséges.


Richter:

Szintén longos vagyok a papír esetében, több long setup is van a charton. Az egyik célárait az alábbi chart mutatja:

A magasabb célár elérésének esélye 70% körüli. A tegnap mutatott setup miatt korrekcióra van lehetőség a célár elérése előtt, azaz elképzelhető, hogy eséssel indítja a napot a papír (nem feltétel).

EUR/HUF:

Nagyobb idősíkon forint gyengülésben (ATH) gondolkozom. A következő napokban legnagyobb esélyt a sávban történő mozgásra adom (lásd chart).

Masterplast:

Bullish Pennant, elliotti korrekciós mozgás esetén is elérhető célárral. A bekövetkezés valószínűsége 55-60% közötti. Momentum-konfigurációs triggerelt setup első célára 2450-re, második 2500-ra mutat (első célár 70% körüli valószínűséggel rendelkezik, de a tegnapi záró miatt már elértnek tekinthetjük), a második célár elérésére az adataim 55-60% körüli valószínűséget mutatnak, ami önmagában nem túl erős, de az 1:2-3 RR arány azért megfelelő profitlabilitás biztosít (nem számolva a kereskedési költségeket, melyek extrém magasak a magyar piacon).

A jövő héttől a Masterplast (03.22) a bux kosár része lesz, ami a technikai kép mellett long irányba mutat  támogatást. Jelenleg konzervatív megközelítést használtam, de van egy 3000 feletti célár is egy nagyobb idősíkon található setup célárai között, megfelelően nagy bekövetkezési valószínűséggel. Elliottilag ez azt jelenti, hogy felfelé egy 1-2-1-2 formáció is alakulhat, első nagyobb megálló 2800 körül lehetne, de ehhez a 'pole'-t meghaladó forgalmi megugrás lenne ideális.