Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 9 September 2011

Tanulságok a mai napról

Nem keresem elő az augusztus 25-től folyó beírásokat, de pár gondolatra felhívnám a figyelmet. Látható volt előre egy ilyen nagy mozgás. A verziók változtak, de folyamatosan egy háromszög volt képben, igaz, a megrajzolásában volt módosítás.

1) Írtam, hogy a háromszögből való letörést általában egy hír váltja ki, ma L.J. nyilatkozott a frankhitelesek megsegítéséről...

Aki régóta olvas, tudja, hogy a hírek általában nem érdekelnek, itt (háromszög) külön jeleztem, hogy érdemes figyelni.

a javaslatról röviden: baromság, részletesen. figyeljétek a híreket, elmondják

2) a lefelé menet esélyes, hogy egy "thrust",aug. 25-én  írtam, hogy  "tilos a long", azt nem lehetett tudni, hogy mikor szakad, de ez egy medve piac, amiről Horgász többször kifejtette, hogy vigyázni kell, mert a lefelé menet mindig erősebb, mint a felfelé menet, azaz nagyobbak a hullámok

3) belépési - kiszállási stratégia, sokan kiszálltatok idő előtt a jó poziból, érdemes saját kereskedési stratégiát kialakítani, mert annak függvényében, akár a pozi felével is el lehetett volna utazni a mai aljhoz.

Bux1112- gyors

Idézet augusztus 29-ei elemzésből:

"Érdemes még (e) esetében figyelni arra, hogy aránytalanul gyors időben a többi hullámhoz képest, majd utána jön egy elliotti értelemben "thrust" egy hullámból álló szúrás, jelen esetben lefelé, melynek nagysága kb.: 2.000 pont lehet (!), azaz 10% minusz(!), ehhez tényleg szükség lehet valami nagy hírre. Figyelem, a tető kétséges, senki ne próbálja eltalálni, mert e forgatókönyv szerint első hullámban short zárások, másodikban fejvesztett long zárások lesznek."


Ma 11 órakor megjegyzésben írtam a long pozik felvételére:


"Srácok!

Tilos a long!
Ha a háromszőg verzió lesz, akkor gyorsan lemegy az alakzat aljára! Miért akartok öngyilkosok lenni?

Ad"



Amit most látunk az szvsz egy "Thrust". Nap közben ezért írtam, hogy tilos a long!


Napos chart:




A háromszögek esetében a piac a kiindulási ponthoz, vagy annál tovább megy!

Bux1112 várakozás - péntektől

A határidő a jelzett szint (18.600-18.660) zóna felett egy picivel 18.678-nál fordult le. A napos ábrán minden a "terv" szerint van még mindig. A kék vonalról lefordult. Az esetek egy részében átoldalazza a kék vonalat (pirosról ne feledkezzünk meg, de egyre kisebb esélyét látom, hogy szerepe lesz). A szignál vonal nem a legszabályosabban van meghúzva, ezért vannak kétségeim, de eddig működött.

Bux1112 napos chart:


Órás alapon még egy kis esésre számítok, majd egy erősebb korrekcióra, az indexben 17.900 lehet az alj, a hatiban 18.200 alá várom (Spike miatt nehéz jobb közelítést adni), majd  felfelé lenne egy ideális út. Ezek a számok csak iránynak jók, kereskedési célárnak nem! A felfelé menet után remélem jól fog látszani egy 1-2. Jó set up majd azután lehet.