Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 24 September 2012

OTP

Napos charton a következő számozást illeszteném a chartra szívem szerint. Ez az a beteg impulse, amire korábban hivatkoztam. Nem lehetetlen, de nem tetszik. Amennyiben mégis ez a helyes számozás, márpedig naposon ideális szintre ért és fordult északnak, akkor az OTP esetében egy ZZ jöhet lefelé, melynek b hullámában van a piac. Amennyiben a papír a mai csúcsot nem lesz képes megtartani és átlépni rajta, akkor azt kell gondolnunk, hogy a b hullám flat, vagy hsz lesz. A jelenlegi helyzet alapján a flatre adnék nagyobb esélyt. Naposon esélyes egy horog MA9 alatti kialakulása, óráson ellenállás elé ért az RSI értéke, ez alapján holnapra nagyobb esélyt adok az esésre, a flat b hullámra.

OTP napos chart:

OTP órás chart:


Bux - ábra frissítés


Sokat nem tudok hozzáfúzni, az index korrekcióban van, amit még nem fejezett be. Az LD lehetőségét egyenlőre kizárnám.

MOL

Első körben ránéztem a forexprora, az ábrán én is egy hsz-t véltem felfedezni, egy olyat, ami még nincs kész. Megnéztem a Markers-en is, elbizonytalanodtam. Hsz esetében keresem az indikátorok megerősítését. Mielőtt belemennék elmondanám a mollal kapcsolatos tapasztalataimat. Véleményem szerint a mol kis tf-n nem elég likvid, ahhoz, hogy Elliott alapján elemezni lehessen, nem tartalmaz elég információt, nem lehet pontosan számolni. Visszatérve az indikátorokhoz a forgalomnál kerestem a csúcsoknál növekvő forgalmat, nem találtam, a forgalom egy hsz esetében folyamatosan csökken, majd az utolsó hullámnál megemelkedik, erre sem találtam megerősítést. Hsz esetében a MACD hist. chartján szintén fellelhető a hsz, ezt csak részben találtam meg. MACD képe arra utal, hogy az olajpapír korrekcióban van, de a hsz-re nem jött megerősítés. Az RSI egy szép horgot csinált, mely emelkedés irányába mutat, azonban a horog után az RSI értéke elérte az első ellenállásként viselkedő zónát. Az adatok alapján egyenlőre nem zárnám ki a hsz lehetőségét, de szerintem a kombinációs szerkezetnek nagyobb esélye van. Tekintve, hogy láthatóan korrekciót mutat a piac, vszinu, hogy lesz még emelkedésben része a papírnak, azonban ez a korrekció még nincs készen. A magam részéről várnék egy újabb mélypontot, akár az ábrán jelzett zónába is érkezhet a papír, ideális lenne, mert egy korrekciós fibo szint és a hullámelmélet egyik vezérlőelve (általában a korrekció az eggyel alacsonyabb szintű 4. hullámterében ér véget a korrekció) is oda mutat. Egyenlőre nem látok nagy üzleti lehetőséget benne.

MOL órás chart:


Bux

Hetes tf-n nézzük meg, hogy milyen képet mutat a bux távolról. Ezen a tf-n lehetőségként felmerülő verziókat mutatom meg. Van lehetőség az esésre, még akkor is, ha nem ezt sorolom az elsődleges verziók közé, de a teljes kép kedvéért felrakom. Az esés lehet úgy, hogy nagy ending diagonál érkezik lefelé, illetve úgy, hogy egy impulse szerkezet. Igen, ezt sem lehet kizárni egyenlőre, azonban erre kevés esélyt látok, mindemellett látókörben tartom.

Bux hetes chart, esés verzió:


Az emelkedés irányába a zöld ed verizó mutat, erről sokat írtam már, itt a friss ábra.

Bux hetes zöld ed verzió:



A véleményem egyenlőre nem változott, az emelkedést tartom a legesélyesebbnek, ua. ez még hetekig, hónapokig elhúzódó bull piacot jelent. Ami zavar, hogy a devizapiac esetében rövidebb idő alatt lefuthat a szerkezet, márpedig ekkora fordulatnál bevárják egymást az indexek, azaz valamelyik elsődleges értelmezés nem helyes, vagy a becsült időtáv nem jó, meglátjuk. a devizapiacon egy 5. hullámban megvalósuló ED sokat javíthat az időtényezőn, de ennek bekövetkezésére nincs adat.
Miért gondolkodom elsősorban az emelkedés verziójában? A havi chart RSI görbéje miatt. Bull jeleket mutat, továbbá havi szinten horog alakult ki, ami az emelkedést támasztja alá, a következő ellenállás messze van még, van hely az emelkedésre.

Bux havi chart:


Beszámoztam a napi chartot, a zöld ed verzió szerint, íme:

Bux napi chart:


Napi charton az látszik, hogy egy ZZ ért véget, melyből lefordult a piac. Amennyiben X jön lefelé, akkor annak legfeljebb az első hulláma lehet készen, azaz a hullám. Napi szinten ebből adódóan oldalazásra, esésre lehet számítani a következő héten. Ezen a tf-n szerintem egyenlőre a távolmaradás a legésszerűbb döntés. Kisebb tf-n természetesen lehetnek kereskedhető szakaszok, de "vastag csont nélküli hús" nem lesz.

Órás ábrán zavaró a hatalmas rés, ami a QE3 bejelentése miatt következett be.  Az esés a csúcstól a korrekciós trendcsatornán belül maradt, nincs ok trendfordulót feltételezni, ua. az órás alapján további esést gondolok a hét első napjaiban. Az elsődleges számozás a következő ábra mutatja.

Bux órás chart:


A csúcstól való lefelé jövet korrekció, azonban a pontos alakzat meghatározása  egyenlőre nehéz, elsődlegesen dZZ-re gondolok, a hét eleji mozgás remélhetően segít a formáció meghatározásában.