Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 3 July 2015

Görögtűz

Minden elmozdulás előzetesen rajta van a charton. 

A hírek előbb a charton jelennek meg. 

A híreknek nincs hatása a piac mozgására. 

A piac mindig visszatér a hír előtti szintre.

A TA alapjait képezik ezek a mondatok, ugyanakkor nagyon sokan vannak, akik ellenzik ezeket  a gondolatokat, nem fogadják el valósnak, nem hisznek benne. Vasárnap görög népszavazás lesz, sokak szerint erőteljesen fog hatni a piacra a választás eredménye. Bróker cégek sokasága adott ki figyelmeztetést és volt, aki korlátozta a kereskedést péntek délután.

Akkor legyen egy kis játék, próbáljuk meg kitalálni a chartok alapján, hogy mi lesz az eredménye a népszavazásnak. Nem könnyű feladat, hiszen mindannyian olvastunk már olyan cikkeket, amikor a piac "érthetetlen okból " nem úgy reagáltak egy híreseményre, mint ahogy az várható lett volna... A napokban már olvastam olyan cikket, ahol azt írták, hogy amerikát már nem érdekli a görög probléma, emelkednek... stb.

Mit látok most, indulás előtt az esti sörözésre?

USD/HUF keresztben egy kicsi emelkedésre még szükség van, vagy inkább úgy fogalmazok, hogy egy ZZ még nincs kész, ha 1-2-1-2 szituáció fut, akkor egy kis korrekció után komoly elszállás jön. Ennek most kicsi esélyét látom főleg a dollár index chartja alapján, ahol egy kis emelkedés után, komoly déli irány, azaz dollár gyengülés következhet.
Dax. Nagy a vita köztem és Kisbandi között, ő inkább bullish, míg én inkább bearish vagyok. Megközelítésünk más. Ő szeretné a rés betöltést, én meg azt mondom az nem szükséges feltétele a további esésnek, ugyanakkor nem tudom kizárni. Én a nagyobb esélyt a 10500 környékének az elérésére adom.
Platina, réz. Egy kisebb esés után egy felfelé kört várok, ami lehet fordulat, vagy egy látványosabb korrekció.

Első körben a fentiekből arra következtetek, hogy valami olyan hír jön ami további dollár erősödést hoz, ami azonban gyorsan és akár jelentős dollár gyengüléshez vezet. Egyelőre annak adom a nagyobb esélyt, hogy valamilyen olyan hírrel indulnak vasárnap este a piacok, ami nem okoz hatalmas rést, hatalmas elmozdulást (napos tf), esetleg valamilyen oknál fogva fennmarad a bizonytalanság, majd pár gyertya után valamiféle fordulat következik.

Lehet a hétvégén lesz egy újabb görög csavar a történetben? Meglátjuk!

Addig is jó pihenést mindenkinek, jó filozofálgatást a jövő hétről! Még nézegetem a chartokat, hátha felfedezem a tutit. :D

AUD/CHF

Nehezen ment, a svájci jegybank be is avatkozott, de csak meg lett az a fránya új low. Ágyukat élesiteni, öveket bekötni, jó beszálló, illetve dinamikus emelkedés jöhet a követekző időszakban. Trigger v fordulatra utaló jel nincs még.