Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2015. július 3., péntek

Görögtűz

Minden elmozdulás előzetesen rajta van a charton. 

A hírek előbb a charton jelennek meg. 

A híreknek nincs hatása a piac mozgására. 

A piac mindig visszatér a hír előtti szintre.

A TA alapjait képezik ezek a mondatok, ugyanakkor nagyon sokan vannak, akik ellenzik ezeket  a gondolatokat, nem fogadják el valósnak, nem hisznek benne. Vasárnap görög népszavazás lesz, sokak szerint erőteljesen fog hatni a piacra a választás eredménye. Bróker cégek sokasága adott ki figyelmeztetést és volt, aki korlátozta a kereskedést péntek délután.

Akkor legyen egy kis játék, próbáljuk meg kitalálni a chartok alapján, hogy mi lesz az eredménye a népszavazásnak. Nem könnyű feladat, hiszen mindannyian olvastunk már olyan cikkeket, amikor a piac "érthetetlen okból " nem úgy reagáltak egy híreseményre, mint ahogy az várható lett volna... A napokban már olvastam olyan cikket, ahol azt írták, hogy amerikát már nem érdekli a görög probléma, emelkednek... stb.

Mit látok most, indulás előtt az esti sörözésre?

USD/HUF keresztben egy kicsi emelkedésre még szükség van, vagy inkább úgy fogalmazok, hogy egy ZZ még nincs kész, ha 1-2-1-2 szituáció fut, akkor egy kis korrekció után komoly elszállás jön. Ennek most kicsi esélyét látom főleg a dollár index chartja alapján, ahol egy kis emelkedés után, komoly déli irány, azaz dollár gyengülés következhet.
Dax. Nagy a vita köztem és Kisbandi között, ő inkább bullish, míg én inkább bearish vagyok. Megközelítésünk más. Ő szeretné a rés betöltést, én meg azt mondom az nem szükséges feltétele a további esésnek, ugyanakkor nem tudom kizárni. Én a nagyobb esélyt a 10500 környékének az elérésére adom.
Platina, réz. Egy kisebb esés után egy felfelé kört várok, ami lehet fordulat, vagy egy látványosabb korrekció.

Első körben a fentiekből arra következtetek, hogy valami olyan hír jön ami további dollár erősödést hoz, ami azonban gyorsan és akár jelentős dollár gyengüléshez vezet. Egyelőre annak adom a nagyobb esélyt, hogy valamilyen olyan hírrel indulnak vasárnap este a piacok, ami nem okoz hatalmas rést, hatalmas elmozdulást (napos tf), esetleg valamilyen oknál fogva fennmarad a bizonytalanság, majd pár gyertya után valamiféle fordulat következik.

Lehet a hétvégén lesz egy újabb görög csavar a történetben? Meglátjuk!

Addig is jó pihenést mindenkinek, jó filozofálgatást a jövő hétről! Még nézegetem a chartokat, hátha felfedezem a tutit. :D

AUD/CHF

Nehezen ment, a svájci jegybank be is avatkozott, de csak meg lett az a fránya új low. Ágyukat élesiteni, öveket bekötni, jó beszálló, illetve dinamikus emelkedés jöhet a követekző időszakban. Trigger v fordulatra utaló jel nincs még.