Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 18 October 2012

OTP - tréningeseknek


ennyi...az utolsó gyertya 16:00-kor lesz teljes a képen, vajon ő lesz e?

OTP- gyors


OTP

A tegnapi nap éles esés bontakozott ki a bankpapír piacán, gondolom sokak számára meglepő volt. A gyorsaság megmondom őszintén nekem is. Végiggondolva kereskedési idő utána  piac mozgását azt kell mondanom, hogy semmi olyan nem történt, amire nem lehetett számítani. Reggel felment a flat b hullám egyik lehetséges szintjére 4430 környékére, majd onnan lefordult. Ez  a zóna, ha jól emlékszem Charlie ki is tette a blogra egy rajzon. A zóna elérését követően élesen lefordult, ami vagy egy ed 4. hulláma, vagy c hullám lehet. Napok óta kint volt a blogon egy flat hullám c hullámának zónája. Ezt a piac elérte meghaladta, gyakorlatilag alászúrt, de zárásra visszament a zónába. Az esést egy korábbi csatorna alj tető fogta. Nem zárom ki a negyedik hullám lehetőségét, de egyenlőre nincs okom, hogy a flat c hullámot megkérdőjelezzem, annál is inkább, mert nagyobb tf még mindig bull jegyeket hordoz a piac.

OTP napi chart:


A hsz várakozás láthatóan nem jött össze, mély flat lett a korrekció, de ez inkább csak megérzés volt. A flat ideális OTP-re ZZ-ben jellemző szinre ment vissza. A tegnapi adatok alapján jelöltem két célzónát a napi ábrán. A felső az ideális, az alsó abban az esetben érdekes, ha itt egy ED fog felfelé menni, azt hiszem pár nappal ezelőtti videóban is ezekre szintekre utaltam, a piac mozgása adott egy újabb támpontot, ezért most pontosítottam.

OTP napi chart:



Mutatom órás tf-n is.

OTP órás chart:


A mai napra szóló várakozásom (elsődleges), hogy a tegnap zárás előtti emelkedést korrigálja  piac a délelőtt. Nagy az esélye, hogy tegnap felfelé egy impulse fejeződött be, de nem vagyok teljesen biztos, hogy nem 3/5. A korrekció első hullámra jellemző szinteket kellene elérnie, azaz olyan 4100 környékére, de nagyobb esélyét látom egy alacsonyabb retrace szintre megy csak a piac. A korrekció után folytathatja útját északra a piac, ami esetleg amerika nyitásával kaphat lendületet, mert esélyét látom, hogy egy kisebb rally bontakozik ki a mai nap az amerikai piacokon, ez általában minket is megránt.
Még egy érdekesség: A tegnapi 5 hullám emelkedéséből számolt impulse (!), tehát nem ED célár most 4640 tágabb környezetére mutat. Ez egy saját számítási metódus, természetesen elliott elveire épül, egyfajta iránymutatásként használom, érdekes, hogy ez a felső célzónára mutat. Ami egyébként hetesen az 50%-os fibo szint, ami már megfelelő távolság a piros szagatott vonaltól hetesen, kb. oda is raktam korábban a hármas jelölést. Csak az kezd elbizonytalanítani, hogy túl sok minden kezd el oda mutatni....

OTP hetes chart: