Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 21 May 2012

USD

A dollár egyenlőre lefordult, ha holnap is oldalaz vagy esik, akkor időben és térben is eléri az előző korrekció nagyságát, azaz joggal kezdhetjük figyelni a forint további erősödésének lehetőségét.

USD/HUF napos chart:


A fentiek a 8 órás charton még jobban látszanak.


Amennyiben nem állja meg a feltételezésem, hogy felfelé egy ZZ ment, hanem egy impulzus, akkor Elliott szabályrendszere alapján a dollár előtt az erősödés korlátokba ütközik, mert az 5. hullám nem lehet hosszabb mint a 3., hiszen nagyjából 1=3. Amennyiben 5 hullám megy északnak és fordul a piac, akkor sem zárható ki, hogy egy flat korrekciót látunk, melyből további esés jöhet. Rövidebb 5. hullám esetén a certit kiviheti a piac, a célár 241-re mutat.
A fenti elképzelések mellett létezik a dupla ZZ verzió, mely a korrekció végére mutat, azaz újabb dollár erősödésre nem kell számítani.

Néztem az RSI-t is, naposon nem tudom megfogni, 8 óráson még inkább bullisnak tűnik, de még így is van hely az esésnek, órás alapon egyértelműen erősödésre szavaznék, de nem várnék új csúcsot, egyenlőre.

OTP - gyors

Az OTP  a jelzet zónáig jutott ma óráson.

OTP órás chart:




Naposon megerősítette az RSI a horgot, sőt kulcsfordulós jelzést is adott, a pénteki és a mai gyertya. Kérdeztétek, hogy long vagyok, vagy bear? Egyenlőre semleges, nem léptem a fentiek ellenére sem pozícióba. Óvatos vagyok.

OTP napos chart: