Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 26 July 2016

USD/HUF - Fej - vállak vonzásában

Frissítem a legutóbb feltett chartot:


A vártnál kicsit lassabban érte el a célzónát, azonban a körülmények miatt ez nem zavar (hétvége, illetve MNB döntés). Az új low egyben kijelölt egy újabb pontot, aminek átvitele (erővel, alázárás) a bull elképzelés ellen van, azaz 282,5 alá már nem mehet be úgy, hogy előtte 287 fölé nem ment (persze nincs olyan, hogy soha, de annyira kicsi a matematikai esélye, hogy nem tartom reálisnak, még akkor sem, ha devizáról van szó, ami valamelyest az eddigi tapasztalataimmal szemben meglepő mozgásra is képes). Szóval az élénk zöld vonalnál erőteljesen el kell gondolkozni a longok zárásán.


Naposon van egy zászlószerű alakzat, ami 15-20 pontos emelkedést jelez előre (296-303).


Hetesen egy régóta figyelt fej-váll lehetőség, célár elvárás 296-298 ebben a felállásban.


Pár napja szintén egy HS elképzelést osztottam meg a trader kollégákkal, mára közelít a megvalósuláshoz, de még egy felfelé kör és a triggerelés hátra van, szóval csak elképzelés (4H).


Nem szép, széles, célára sincs olyan magasan, mint a fentebb vázolt alakzatok, meglátjuk.

Joggal adódik a kérdés, hogy miért vagyok ennyire bull? Azért, mert jelenleg (még) ezt mutatja a piaci kép (lásd korábbi elemzés, ahol azért a fordulat közeledésére is rámutattam). Egyetlen egy dolog nem tetszik, hogy nagyon szélessé váltak a korrekciónak vélt mozgások. A mai napos gyertya szép, de holnap egy momentumos megerősítés igazán jól jönne. Holnap FED kamatdöntés (gondolom nem lesz..).

Meglátjuk, ahogy Mark Douglas írja, senki nem láthatja előre a piac mozgását. Mondjuk ezzel kapcsolatban vannak vitapontjaim :), de most fogadjuk el egy vérbeli kereskedő szavait!