Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 20 February 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 8. hét I.

Leading diagonal a korrekciós szerkezet az előző bejegyzés alapján csak A hullám vagy 1. hullám pozíciójában lehet, belső szerkezete 5-3-5-3-5 formációnak kell lennie. A magam részéről csak erőszakot elkövetve tudnám ezt az ábrába berajzolni a Bux ábrájába. A 3-3-3-3-3 formációt sem tudom úgy beilleszteni az ábrába - a pénteki mozgást is figyelembe véve - hogy az összetartó egyeneseket is felrajzoljam, ezért a B pozícióban lévő háromszöget kizárnám. Nem akarom tovább bontogatni a 30 perces charton mindenki eldöntheti, mit lát. Legnagyobb eséllyel nálam az esés után egy A-B-C formációt látunk, ahol az ending diagonal/ék C pozíciójában merül fel. Ezt be is rajzoltam az ábrába,  s mint látható a tér egyre szűkül, a hullámok egyre kisebbek, közel lehet a letörés.  A forgalom és a volatilitás láthatóan lecsökkent.

Bux 30 perces chart:


A határidős termék kicsit bonyolultabb, ott egyszerűbb lenne a 3-3-3-3-3 szerkezetet berajzolni, sőt adja is magát, de nem gondolom, hogy az alaptermék és a határidő ennyire eltérne egymástól... A forgalom és a volatilitás itt is lecsökkent.

Bux1112 órás chart:


Várakozásom a jövő hét elejére: Legnagyobb valószínűséggel oldalazás kis volumennel és kis volatilitással, a folytatásban megnövő volumennel felfelé kitörés, majd zuhanás. Bux1112 esetében első pihenő 22.900 környéke, de az esés végét 21.800-22.000 közé várnám, elsődlegesen! (másodlagos célár 21.000) Amennyiben nem tud 22.400 alá bemenni, akkor élhet még egy bullish verzió, ami új lokális csúcsra vihetné az indexet.

Bux1112 napos chart:

Ending diagonal, leading diagonal (háromszög/ék) vagy háromszög?

A heti elemzés előtt - a helyzetről folytatott értékelések és értelmezések eltérő volta miatt - szükségét éreztem visszanyúlni az alapokhoz, Prechter könyvéhez, hogy tisztábban lássak és a fenti kérdés lehetséges válaszát megadjam, vagy a lehetőségeket szűkítsem. A következő szakasz a könyv egy-két lényeges pontját tartalmazza, többségében fordítás jelleggel, de nem szakfordítás igényességével (!). Vastagon kiemelve a részünkre fontos részleteket.

Ending diagonal (triangle v. edge)

Az ending diagonal egy speciális hullámtípus, mely elsődlegesen 5. hullám pozícióban jelenik meg, amikor Elliott értelmezésében a ciklus túl gyorsan, túl messzire ment. Az esetek egy kis százalékában olykor C hullám pozíciójában is felelhető, az A-B-C korrekciós formáció utolsó hullámaként. Dupla vagy Tripla korrekcióban (A-B-C (W) - X-A- B- C(Y)-A-B-C(Z)) azonban csak a záró C hullámban jelentkezhet. Minden esetben egy nagyobb hullám végeként találhatjuk meg, előre jelezve a nagyobb hullám kimerülését.
Az ending diagonal egy ék alakot formáz két összetartó egyenes között (innen az ék megnevezés). Mindegyik alhullámának beleértve au 1., 3. és 5. hullámot is, hármas a belső szerkezete, melyek egyébiránt korrekciós hullámok jellegzetessége, előidézve az általános 3-3-3-3-3-as számozást.
Miközben a forgalom csökken, a diagonal kialakulása során, addig a hullám mindig egy kiszúrással (spike) végződik, relative nagy volumennel.
Az emelkedő háromszög (rising diagonal) egy bearish alakzat, melyet általában éles esés követ, legalább arra a szintre ahonnan elindult. Az eső háromszög (failing diagonal) hasonló jelzéssel bullish, általában emelkedést hoz. Az ötödik hullám megnyúlása, a csonka ötödik és a diagonal háromszögek mindegyikét magába foglalva ugyanazt jelenti: drámai fordulat következik.

Leading diagonal

A Leading diagonal belső szerkezete eltér az endigtől. 5-3-5-3-5 szerkezet fedezhető fel az alhullámokban. A leading 1. hullám pozíciójában, illetve zig-zag A hullámában tűnik fel. A kulcs kérdés felismerni ebben a hullámformációban, hogy az ár változásának sebessége kisebb az 5. alhullámban, mint a harmadikban.

Háromszögek


A háromszögek megjelenése a piaci erők egyensúlyát jelzik, sideways oldalazó mozgást mutatva, ami általában csökkenő volumennel és volatilitással jár együtt. A háromszög 5 egymást részben fedő hullámokból áll, melynek belső szerkezete 3-3-3-3-3 és a terminológia A-B-C-D-E  betűkkel jelöli. A háromszög ábrázolható A és C illetve B és D csúcsok összekötésével, az E hullám a legtöbbször vagy alul vagy felül kerül A és C által alkotott egyenesen.
Háromszög megjelenésére 4. hullámban, B hullám esetében A-B-C formációban és utolsó hullámaként számíthatunk, dupla vagy tripla korrekcióban, továbbá fontos, hogy egy magasabb hullám végső fázisában jelentkezik, azaz legalább egy szinttel magasabb hullám végén.

Hibaüzenet!

A képekre kattintva Exploerer használatakor hibaüzenet jelenik meg, mely szerint nem biztonságos a webhely. A hibaüzenet az összes blogspot.com domain alatt megjelenik. Természetesen nincsen gond az oldalra felrakott képekkel. Más böngészőknél nem áll fenn a probléma. Remélem a Google és/vagy Microsoft szakemberei elhárítják a hibát!