Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 9 January 2011

MTelekom várakozás - 2011 2. hét

Esés.  Hosszabban további esést látok valószínűnek 540-542 elsődlegesen, de több jel mutat 535 környékére. Fent az 50 napos átlag, 554-nél már ellenállás. A célok elérése után lesz e emelkedés és ha igen meddig jut el még nem tudom megmondani. A kockázatvállalási hajlandóság csökkenésével, a betéti kamatok emelkedésével az osztalékpapír értéke nagyban függ a lekötött betétek (állampapír stb.) árazásától, erre érdemes figyelni.

Órás chart:

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 2. hét I.

Ahogy vártam, a csúcs után elindult a korrekció, majd érintette a korrekció elsődleges célzónáját. Hétfői napon további esést várok. Elsődlegesen a korábban említett 22.150-22.200 megerősítését, másodlagosan most 22.000 (-21.900) látszik elérhetőnek, ennek az értéke a korrekció ideális szintje (nem feltétlenül az alja!).  Az 50 napos mozgóátlag  már támasz (21.870)

Figyelem! Naposon az októbertől való csökkenés 61,8%-os szintjét elértük, jelen korrekció onnan indult, azaz elképzelhető, hogy 22.400-nál egy olyan csúcsot láttunk, melyre sokáig nem lesz lehetőségünk (jelen állítás egyenlőre teória, megerősítő jeleket várok hozzá!) 21.550 átlépése lefelé komoly bearish jelzés lenne!

Egyenlőre nagyobb valószínűséget adok annak, hogy kimegyünk még új lokális csúcsra 23.000 magasságába. (FIBO 78,6%-hoz), persze nem két napon belül.

Napos chart:

Bux1112

További esést várok a határidős indexben, elsődlegesen 22.800 a célár, de akár 22.700-ig is lemehet.

EGIS kitekintés - 2011 2. hét

Amit vártam, nyitás után lefelé, majd a nap egészében ismét egy zöld gyertya. 21.740-ig jutott lefelé, ennél jóval többet vártam. 120 napos mozgóátlag 20.050-nél, nem tudott felette zárni, a további bull verzióhoz ennek átlépése és megtartása szükséges. 21.600+ elérését továbbra is lehetségesnek tartom.

Napos chart:


Rendszerkarbantartás

Ez a felírat fogadott ma, amikor a kereskedési rendszerbe (és egyben a grafikon rajzoló programba) akartam belépni. A rendszerkarbantartás vége hivatalosan 01.10 reggel 8 óra. Amennyiben estig nem zárják le a folyamatot csak hétfő este fogok tudni újabb elemzést felrakni. 

Addig röviden, a legtöbb részvénynél további esés, de akár már a hétfői napon megkezdődhet a fordulat és vége lehet a korrekciónak, bővebben később.

CHF/HUF várakozás vagy inkább egy extrém elképzelés?

A korábban írt devizaelemzés (ilyen területen az első) részben valósult meg. (Link IV., Link III. , Link II., Link I.) A történések azóta sem hagytak nyugodni, mert amit azóta az ábrán láttam, nem felelt meg az Elliottos szabályoknak. Fő és mellékszabályok sérültek. Nevezetesen nem volt megnyúlt hullám, a három hullám, max. egyforma lenne, illetve a 3. a legrövidebb. Ez nem lehetséges. Hosszú gondolkozás után kirajzolódni látszik egy verzió, a hitem még kicsi, de a szabályoknak mindenben megfelel, eddig. Nagyon remélem nincs CHF hiteletek! Ha van hedgeljetek!

Nos, a harmadik hullám megnyúlt, az első hullám 261,8% FIBO szinje lesz a vége, valahol 230-233 között, majd egy oldalazó 4. hullám jön és további CHF erősödés!

Ha ez így megvalósul, nagyon-nagyon komoly bajba kerül a magyar lakosság egy jelentős része és a Magyarországon tevékenykedő bankok nagy része, OTP árfolyama elindul délnek, nagyon délnek. Egy tartósan 230 Ft feletti árfolyamot a magyar hiteles társadalom egy jelentős része már képtelen elviselni, ez a szint a bankoknál az a határ, ami a korábbiaknál nagyobb tömeges bedőlést prognosztizálnak. Jogos a kérdés, ennél nagyobbat (?), amikor több, vagy közel mint 1 millió ember van a népszerű nevén BAR listán (megj.: KHR lista a valóságban) és a banki hitelek 14% problémás, azaz 30 napon túli késedelemben van! Igen, ennél nagyobbat!

Nem vág össze ez a CDS cunami bejegyzéssel?

Fontos! Nem egyik napról a másikra következik be, napos chartot használtam.

Napi chart: