Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 29 August 2011

Variációk egy témára - Bux és Bux1112 - várakozás 35. hét

Heti grafikon

Az augusztus 11-ei ábra és az akkori bejegyzésből idézek:
"Lehetőségek: vagy megfogja az ábrán látható szint,  és emelkedik, oldalaz, legalább egy hétig (a 2. korrekció 3 hétig látszott) az ábrán is látható módon, vagy megyünk lejjebb 4-5.000 pontot még."



Emelkedett és oldalazott, széles sávban, de hetesen ez "normális" mértékű volt. Az ábrát jobban megszemlélve, adódik, még egy lehetőség, mely szerint a (2) hullám expanded flat volt, ami jóval hosszabb ideig tartott (5-7 hét), ez alapján nem lehet egyértelműen időtávot szabni a (4) hullám idejére. Vagy 2-3 hét, vagy 5-7. Hetesen ebből mélyebb következtetést nem lehet levonni. A napos alapján a 2-3 hét korrekció nagyobb eséllyel játszik, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a nagy C hullám igencsak tömzsire sikeredett a nagy A-hoz képest, ráadásul hosszú elnyúlt korrekcióra számítunk, azaz lefelé egy X hullám is érkezhetett és ebben az esetben felfelé nyílik nagyobb tér...

Bux hetes chart:


Napos chart:

A hetekkel ezelőtt felrakott ábra célzónáiban marad a piac, de ideje új zónát kijelölni, mert a jövő héten kilép belőle. Link

Augusztus 14-ei napi chart:


A napos ábra alapján nagyobb eséllyel az alsó zöld zónát gondolom célárnak, a spike miatt azonban a felső zónát is figyelemmel kísérem. Napos ábra alapján a korrekció min. 13 napig tartott, azaz időben elérkezhettünk a korrekció végéhez.

Bux1112 napos chart:


Órás chart:

Óráson bonyolult a történet, rengeteg lehetőség látszik. 

- LD
- A-B-C-X -
- Háromszög
- 1-2 felfelé (első ránézésre belefért, de az elemzés közben nagy eséllyel kizártam)

Mit mondana ilyenkor a mester? (Cimballi) Szerintem azt, hogy ad nézd meg a hullámok karakterjegyeit, vesd össze az indikátorok jelzéseivel. Fogadjuk meg a mester tanácsait, lássuk:

- Az LD

A leading diagonal (link) esetlben 5-3-5-3-5 belső szerkezettel kell rendelkeznie a háromszögnek, felismerésének kulcsa lehet, hogy az árváltozás üteme a 3. hullámban nagyobb, mint az 5-ben. Hívjuk segítségül az RSI és Stochastic momentum indikátorokat. Az ábrán egyértelműen látszik, hogy a pénteki mozgás sokkal gyorsabb volt, mint a 3. Azaz az LD verzióját ez alapján gyorsan kizárhatjuk. Az első hullám esetében  az 5. szerkezet is hanyagolható, bár jól láthatóan a 3. hullámba, akár illeszthető is az ötös struktúra.

Bux órás chart:

A-B-C-X

Lehetőségként merülhet fel a kombinációs szerkezet. Ebben az esetben a korrekció még jobban elnyúlt lesz. Sokat nem tudok mondani még róla, következik egy A hullám felfelé, ha 5 hullám lesz, akkor lehet egy ZZ, ha három, akkor még sok minden előttünk áll, ezért erről majd csak később, figyelem ezt a verziót is, de nem elsődleges.

Bux órás chart:

(az ábrában lévő célzóna nem ehhez a verzióhoz tartozik)


Háromszög

Pénteki mozgás alapján a háromszöget eldobtam, majd újra elővettem, mert:

- mint tudjuk a bux nem elég likvid
- mert a háromszögek esetében is előfordul mértani pontatlanság
- mert a belső szerkezet erre utal (sok ZZ)

Nézzük először az órás ábrát indikátorokkal kiegészítve.

Bux órás chart:


A MACD his. ábráján szépen kirajzolódik a háromszög. A forgalom esetében a (b) és (c) hullám csúcsainak vonatkozásában apró disszonancia látható. Az MACD görbén látható horgok ismételten megerősítik a számozás helyességét. Sőt összekötve szintén háromszögre utalnak, egyre jobban koncentrálódnak a 0 érték körül. Szinte tipikusan úgy, ahogy az Jeffrey Kennedy a "nagy könyvben" leírja.
Nézzük meg a hullámok belső szerkezetét, melyről a háromszögek esetében tudjuk, hogy ZZ -kből állnak össze, illetve legalább egy alhullám valamilyen kombinácó (háromszög, dupla ZZ, Tripla ZZ). A belső szerkezet vizsgálatához 10 perces chartot használtam.

Bux 10' chart:


Az (a) hullám egy ZZ, (b) hullám egy ZZ, (c) hullám egy kombináció: háromszög-X-ZZ, (d) hullám pedig egy dupla ZZ.

Összefoglalva: Az indikátorok nagy eséllyel háromszögre utalnak, a belső szerkezet is erre erősít rá. A háromszögek esetében (LD- kivételével) az (e) hullám sokszor túlcsordul, a forgalom megemelkedik. Néhány jel utal arra, hogy talán nem háromszög, de ennek kicsi esélyét látom jelenleg.
Az (e) hullám végéhez gyakran valamilyen fontos hír kötődik! Most kell elkezdeni a híreket figyelni!

Lássuk akkor a várakozásokat!

Emelkedés ZZ formációban. A célárzónát 18.800+ környékére teszem a határidőben, de  itt 100 pontos nagyságrendi tévedés is lehet benne. Pontosítást a ZZ b alhulláma után lehet mondani, éppen ezért nagyon magas a zóna, de egy háromszög már csak ilyen, mert (e) akár lehet "throw-over" és lehet "truncation", bár az előbbi inkább ED-ben, utóbbi LD-ben fordul elő.

Érdemes még (e) esetében figyelni arra, hogy aránytalanul gyors időben a többi hullámhoz képest, majd utána jön egy elliotti értelemben "thrust" egy hullámból álló szúrás, jelen esetben lefelé, melynek nagysága kb.: 2.000 pont lehet (!), azaz 10% minusz(!), ehhez tényleg szükség lehet valami nagy hírre. Figyelem, a tető kétséges, senki ne próbálja eltalálni, mert e forgatókönyv szerint első hullámban short zárások, másodikban fejvesztett long zárások lesznek.

Bux órás chart:


Bux1112 órás chart:

Bux1112 napos chart:


A kis kék zónába érkezés ideális lenne, mert több jel is utal rá, több tf-en.

+1 dolog: Amivel még számolni kell egy esetleges háromszög kialakulásával (e) pozícióban, ez időben elnyújtaná a befejezést, de erről majd a következő napokba, ha szükség lesz rá.

OTP - várakozás - 35. hét

A bux elemzéssel sok időt töltöttem, ezért az OTP-t rövidre fogom, célár 4.242 környéke.

OTP órás chart: