Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 19 December 2010

EGIS - kitekintés - folytatás II.

Egis kitekintés folytatás 1.
A várt lefordulás 20.450 környékén megtörtént, sőt pénteken az elsődleges célár zárásban teljesült is, egy hatalmas rést hagyva maga mögött. Hétfőn várok egy megerősítést a záró árhoz, annak függvényében további emelkedés 21.400+ zónába, vagy  a rés betöltése, a célár megerősítés és korrekció kezdete.

Órás chart:


OTP- várakozás 10.12.20

Az OTP esetében továbbra is fenntartom a korábban  leírtakat. Oldalazás 5.350.5.000 zónában. Az oldalazás oka, hogy a korrekció egy komplex formát kezd ölteni (a-b-c (w)-x-a-b-c-)

Órás chart:


Bux - várakozás 10.12.20

A bux hosszú küzdelem után, de bement a korábban várt zónába, teljesítette a célárat, ha csak egy kiszúrás erejéig is. Amit nem tudok eldönteni, hogy ezzel teljesítettnek vehetem e a célárat vagy még nem. Halványan, de nagyobb esély adok annak, hogy rendesen megcsinálja a 21.450-es zónát. Utána a korábban jelzett esés 20.900 alá. Majd ismét emelkedés.

Órás chart:


A 15.500-as célár. A korábbi elemzés: bux
Az első két hullám hossza cca. 6-6,5 hónap volt, a harmadik hullám végét - ami az elképzelés szerint a megnyúlt is lesz egyben - legkorábban február, de sokkal inkább március előtt nem várom, azaz a fenti célár egy hosszabb távú kitekintésnek tekinthető.

Fontos: hétfőn kamatdöntés, a kereskedés elején valószínű nem lesz komolyabb elmozdulás kivárás és a karácsonyi hangulat mozgatja, pontosabban nem mozgatja majd a piacot. A döntés átmenetileg hathat a piacra, elsősorban az OTP és a Mtelekom árfolyamára!

SP 500 rövid és hosszabb távú várakozás

Napos grafikonon a június végén indult ciklus negyedik hullámában vagyunk,  kérdés, hogy a harmadik hullám végét, hová tesszük, a korábbi csúcshoz októberben, vagy a mostanihoz decemberben. Ezen a szinten oldalazást várok a negyedik hullámban, majd további emelkedés, melyhez később tudok, majd célárat adni, egyenlőre a korábbi csúcs 78.6% retrace szintjében maradjuk, azaz 1.350 környékén. A hullámok ezen a szinten, hetekben (esetleg hónapokban) lehet mérni, ezért a célár elérése is sok időt vesz igénybe!

Napos chart:



Ha a november végi emelkedést nézzük fent kicsi kék számozással (lent nagyítva), akkor ott most a negyedik hullám következik éles eséssel. Hétfő-kedd mindenesetre választ ad a dilemmára.  Amíg a korábbi 1.247 körüli csúcsot nem viszi át, ez a verzió él nálam. Az esés is egy kicsi (mikro) ciklus lehet és az második hullám retrace szintje, akár 100% is lehet, azaz elképzelhető, hogy az esés, majd az emelkedés amit láttunk az elmúlt napokba a lefelé menő  mini ciklus első és második hulláma. A pénteki gyertya ráadásul egy trendfordító típus, azaz hétfőn eldőlhet, a szó szoros értelemében. Nézzetek rá az indikátorokra, túlvett zónában vannak!

Napos chart, nagyított:


Remélem világos, amit írtam, kérdezzetek nyugodtan!