Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 30 November 2011

Variációk egy témára

Az alábbi anyagot hétvégén írtam, mivel kereskedési ajánlatnak tűnt, ezért nem tettem ki a blogra, de elküldtem mindenkinek, akinek megvolt az emailcíme és aktívan kommentel a blogon. Az ajánlat azt gondolom elvesztette az értelmét a mai kiugrással. A benne foglaltakat felülírta a piac! Ha ED lesz, akkor most van egy jó kiszállási pont.

A mai nap tanulsága: C hullámmal szemben soha, de soha nem kereskedünk!!!

"Vajon mi lehet ez, hol lehetünk jelenleg, melyik hullámban és annak melyik alhullámában. Elliotti értelemben ez foglalkoztat most legtöbbünket miközben verziókat állít fel mindenki saját magában, melyeket a piac időről időre lerombol.  Elemzési, gyakorlási szempontból igazi csemege, mert megmozgatja az embert, rákényszerül arra, hogy újra és újra áttanulmányozza az elméletet megoldást keresve, ez nagyon jó!

Kereskedési szempontból viszont sokaknak óriási kudarc. Miért sokaknak? Mert, aki elliott rendszerét használva kereskedik az nem csak a hullámokat figyeli, hanem azokat a jeleket, melyek  megerősítik, illetve elvetik az elképzelést.  Figyeli a hozam/kockázat arányokat és  ez alapján választ belépési pontot.

De nézzük meg a helyzetet egy kicsit más szemmel. Primary szinten 5 hónap alatt lefelé jött egy vélhetően első hullám, melynek volt egy 5 hullámból álló (A) korrekciója, majd elindult az a hullám, melyről elliott elveit alkalmazva a legkevesebbet tudunk, azaz a (B) hullám.  (A) hullám nagy eséllyel LD volt.
Az LD-ről tudjuk, hogy magas retrace jön utána, az 5-3-5 korrekcióról, pedig, hogy (B) hullám elmarad (A) kiindulási pontjától. Tudjuk továbbá, hogy (C) hossza nagy eséllyel egyenlő (A)-val (benne lehet még  a 0,618, vagy a 1,618). (A) hullám hossza nagyjából 1.000 pont volt. (2.700-3.720). Ez alapján van egy olyan beszállási zóna 2.800-3.000 között (magas retrace 78,6-84,1-100%) , ami nagyon jó kockázat hozam aránnyal kecsegtet. Ha jó a számozásunk, akkor nem megy a piac 2.700 alá, de nagy eséllyel eléri a korábbi csúcsot és egy picit meghaladja (megj.: ritka, de létezik olyan eset, amikor nem éri el (A) értékét, ilyenkor általában 61,8%, esetleg 78,6%-ig fut csak). 
Amennyiben sikerül a fent jelzett zónába a belépés, egy átlagos 200 forintos veszteség kockázatára, jó eséllyel 800 forint hozamot várhatunk el. (2900-ig belépés, 3700 kiszálló, 2700 alatti stop). Mindemellett mérlegelni kell még, hogy milyen időtávon kereskedünk. A korrekció végét decemberre várjuk már egy ideje. Ez lehet a közepe, vége, de a csúcs akár januárra is átcsúszhat, azaz a kereskedés időtávja 4-6 hét.

Ezért vagyok ilyen nyugodt és nem kapkodok, nem idegeskedek. Megfelelő beszállási pontok mellett és figyelve, hogy a fenti elképzelést megsérti e a piac, jó hozam/kockázat aránnyal tudok beülni  egy pozícióba, vagy még időben 2.700 felett kiszállni mérsékelve a veszteségeket.

Egy gondolkozást akartam csak bemutatni, de közben rájöttem, hogy ezt nem tehetem ki az oldalra, majd ha meghaladja a piac, mert ez kőkemény kereskedési ajánlat lenne...."




CET:21:49 Kieg.:

A záró intermediate C hullám, akár egy ED formációt is ölthet, ha ez így van, akkor a mai emelkedést egy ZZ vagy dupla ZZ követheti délnek, majd utána mehet fel a célzónákba, mely akár a korábban említett 3700-4000 forint közti terület is,  kár a 62%-os retrace is lehet (esetleg 78,6% v.162%, ezt folyamatában fogjuk látni, felismerni). A vasárnapi gondolatba nem írtam bele, de emiatt gondoltam a mai kiszállót.