Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 26 May 2015

EUR/USD

A pakk felének zárása után a stop ismét mozgatásra került :1.0957.


EUR/USD - stop mozgatás

Felkészülök a zárásra, nem tetszik a felfelé megindult mozgás, stopot feszítettem.


EUR/USD - stop mozgatás

Feszítettem a stopon, készülök egy esetleges zárásra. A stop még laza 1.10145-ön.



USD/HUF - Csodálatos Elliott

Május 6-án írtam, hogy a dollár esetében egy nagyon gyors felfelé kör is bekövetkezhet. Bár a várakozásokhoz képest egy hetet késett az emelkedés, a múlt héten elindult valami, ami egy hét alatt 15 forinttal vitte el a keresztet északnak.  Bár Elliott által felfedezett hullám elmélet nem kereskedési rendszer, ugyanakkor segít a tradernek a veszélyforrások és lehetőségek felismerésében, a célárak megállapításában, esetleg a piaci szereplők nagy részét meglepetésként érő mozgások, illetve annak lehetőségeinek felismerésében. Kereskedésre például nagyon jó használható Cimballi által kidolgozott Kontextus - Momentum - Szignál rendszer, mely a múlt hét hétfőn adott vételi jelzést 267,30 környékén (1D-4H-1H).

Korában a felfelé történő mozgásra vonatkozóan 4 verziót vázoltam fel:

a) bear verzió 1-2-1 után 2-es, célár 274-275 lehet, vagy valahol felette, de még 283 alatt
b) egy nagy B hullám megy felfelé, ami akár új csúcsra is mehet (nálam ez a legesélyesebb verzió), célár 285+ (legvalószínűbb 296, de akár 317 is lehet)
c) egy impulse 5. megy felfelé célár akár 350, de új csúcs mindenképpen elvárás
d) a felfelé lehet 4/c 274-275 lenne a célja

A fenti lehetőségek közül az a) és d) verziót kivehetjük, már nem reális. Jelenleg nálam a legnagyobb eséllyel a b) verzió fut, azzal a lehetőséggel, hogy 285 környékén csinál egy lokális csúcsot, mint ZZ, de az emelkedés nem fejeződik be, mert a teljes B hullám egy dZZ lesz. Kereskedési szempontból ez a legrosszabb verzió, mivel itt a longok zárását a fordulós jelzésre meg kell tenni, swingelni igen nagy kockázat. Hamarosan kiderül, ha a zónát nagy erővel átszakítja, akkor a c) verzió elsődleges változattá nőheti ki magát.

USD/HUF 1D chart: