Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 17 April 2018

EUR/USD

Továbbra is a korábban megfogalmazott kérdések kavarognak bennem, azaz egy elhúzódó flat korrekcióban, egy háromszögben, vagy valamiféle diagonáltban mozog a piac. 

A korrekció esetében a kétely ébresztő, a korrekció ideje. Amennyiben ez egy negyedik korrekció hullám, akkor időbelisége nagyon hosszúra nyúlik. Tudom, hogy a devizapiacon ez megszokott jelenség, ennek ellenére, ha még csak most megy felfelé egy komplex B hullám, akkor még a C hullámnak is időre van szüksége, hogy elérje a célárát, ez pedig annyit jelent, hogy a második hullámhoz képest 5-8-szor hosszabb időre van szüksége, ami szerintem már túlságosan aránytalan (ugyanakkor nem lehetetlen). A két hónapot már most meghaladó oldalazás ebből a szempontból jó eséllyel lehet egy háromszög, melynek karakterisztikájára, illetve pozíciójára is megfelelő mind az idő, mind az emelkedésben elfoglalt helye.

A diagonál lehetőségét nem szabad kizárni, tökéletes az elhelyezkedése, egy nagy emelkedés lezáró szakaszában lenne, amikor a "piac túl gyorsan, túl messzire jutott", azonban erre vonatkozóan még nincs megfelelő informáltságunk, így marad a várakozás.

A kialakult képnek ugyanakkor nagyon örülök. Gondolom furcsa ezt egy elemezőtől hallani, mert az elmúlt hetekben sok újat nem tudtam mondani a piacról. Mindazonáltal ott van annak a lehetősége, hogy kialakul egy napos háromszög, ami a kereskedők egyik szent köve lehet.  Miért?

1) Mert pontosan elmondja a piac állapotát, kétségek nélkül (4. hullám)
2) Kettő tökéletesen kereskedhető, gyors szakasz következik (fordított trend esetében a "kés" az egyik
3) Elég jó célárazható kereskedési szituáció jöhet
4) Mert nagyon régen találkoztam ekkora napos háromszöggel (2011 Bux, 2.000 pontos esés, melyet jó előre megláttam és nagy motivációt adott a további tanuláshoz)

A háromszög a hagyományos TA értelmezése alapján sok csapdát rejt, melyet Elliott és a hozzá szintetizált rendszer segítségével kikerülhetünk (tréning anyag, fogok róla beszélni).

Az ábrán a háromszög még nem jelölhető ki, a felső szár piros vonala csak egy elképzelés, a szaggatott vonalak pedig hibás jelölések (ettől függetlenül még működhetnek). Jól látszik,hogy van még valamekkora tér felfelé, melyet rsi is megerősít.

EUR/USD napos chart:


USD/HUF - fontos szint előtt

A jelzett szintet érdemes figyelni. A piros vonal a korábbi zárószintekkel egyezik meg, a téglalap az első ideális zónája, továbbá nálam az elégséges feltétele egy flat B hullámnak. Természetesen ennél mélyebbre is mehet a B, főleg exp. flat esetében. ugyanakkor az rsi értékére is figyelve, van esélye annak, hogy itt lesz a vége, amennyiben a mozgás egy B hullámot takar.

USD/HUF napos chart: