Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 1 March 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 9. hét III.

Valószínűleg erre kevesen számítottak tegnap. Esés elindult, pipa. A fő kérdés, hogy mit láttunk. Az impulse emelkedés korrekcióját vagy az ennél is jobban várt nagy C hullámot lefelé, nyilván egy ideig fedi egymást a két történet. Nagyobb eséllyel most azt mondanám, hogy a nagy C hullám jön lefelé. Charlie által ma a megjegyzésben bemutatott ábra igen magas forgalomról árulkodott (összevetve a korábbi napok forgalmával), ami számomra erősíti ezt a verziót. A holnapi napon egyenlőre a berajzolt területre minimum várom az indexet, lefelé elég nagy tér van, nem tudom hol áll meg, majd valamilyen formában korrekció következhet. Pontosabb diagnózishoz, célárakhoz a holnapi mozgásra is szükségem van. Jelenlegi számítások szerint nagy C vége még pont megállhat a decemberi csúcs előtt, nem megsértve azt. (lefordítva 4. hullám még lehet, bull verzió él hosszabb távon) Bux esetében a 120 napos átlag 22.500 környékén van egy ideig megfoghatja, sőt a 200 napos és az 50 napos is egy 200 pontos zónán belül helyezkedik el, szvsz nehéz lesz mindhármon átverekednie magát. Ha lendületből megcsinálja az komoly bearish jelzés lenne.

Bux órás:



Bux1112 órás:

Forgalom és indikátorok eladási jelzésen:


(a mai gyertyákat elnézve, talán nincs is rá szüksége senkinek...)

Kérdések és válaszok

Bejegyzés:
CET  9:05 "Ha nagyon gyorsan, de max 10 óráig nem rántják le, akkor komoly bullish értelmezést kell keresni."
CET 14:54 "ad...aruld el legyszi hogy reggel mikor meg nyoma sem volt a beutesnek miert mondtad azt hogy az elso oraban be kell kovetkeznie kulonben nagyon bull a dolog...amugy bejott,gratula....charlie"


Miért gondoltam, hogy nagyon gyorsan berántják. Röviden, mert a tegnap esti elemzésben foglaltak szerint számomra az utolsó fordulós lehetőséghez érkezett a piac.

Hosszabban:

Elliott elmélete likvid piacokra vonatkozik, elsősorban tőzsdei részvényekre, illetve részben cash indexekre. De mikor likvid egy piac? Legjobb és legáltalánosabb definíciót BIS fogalmazta meg:

"Likvid piac egy olyan piac, ahol nagy volumenű tranzakciók hajthatóak végre azonnal, vagy rövid időn belül úgy, hogy azok minimális hatást gyakorolnak a piaci árakra” (BIS, 1999, forrás MNB honlap)


Nos, ez alapján lehet e likvid egy olyan piac, ahol némelykor 10-20 percig nincs ügyletkötés 50 darabos tétellel befolyásolható az ár, 100 darabos tétel pedig, akár a trendet is fordítani tudja. Az első ügylethez elég bő 2 millió forint, a másodikhoz kicsivel több, mint 4 millió. Nyilván kicsi sarkítás van, illetve az elmúlt időszak oldalazásában tapasztalt dolgokról van szó, ami nem feltétlenül igaz mindig. 
Szerintem csak korlátosan tudjuk likvidnek nevezni a piacot és ha így tekintünk rá, valamivel "rugalmasabban" kell a "grafikonban minden benne" van TA elvet kezelni.
Ezért én a nyitó és záró árat óvatosan kezelem és talán ez az oka annak is, hogy néha a FIBO értékeken túlszalad a határidő értéke a fordulatok előtt. Szóval a nyitásban meglévő optimizmust, ha az első órás gyertyában azaz 10 óráig nem tudja a piac letörni, akkor bizony a bearish scenáriót félre kell tenni. Talán így leírva nem is olyan bonyolult és "ördögtől" való volt a piac esésére "fogadni". A nyitásban látható optimizmust egyfajta kiszúrásnak lehetett csak értelmezni bearish scenárióban. Az elképzelést - fordulat - erősítette, hogy a piac 84,1%-nál mutatta meg a lokális csúcsot, ami a napközben említett "szívatós" bejegyzésben utaltam. A fordulat ezen a ponton azt is jelentheti, hogy valamilyen X hullámot láttunk felfelé. Nem tudom még összerakni a szerkezetet, egyenlőre azt sem, hogy lehetséges e, de ha ez így van úgy fog mozogni a piac, hogy azt kevesen fogják megérteni.
Na így lehet egy szép bejegyzést írni egy mondatról .o) Remélem nem volt túl komplikált a válasz:o)