Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 6 September 2012

OTP

Úgy látom a piac mindig a második verzió mellett dönt kis tf-n, ahelyett amit elsődlegesnek gondolok, immár második napja.  Lehet a mai mozgás egy megnyúlt 5. hullám, de ami biztos, mint ahogy írtam is, ez nem c of (b) hullám, (c) hullám valószínűleg 3.500 környékén befejeződött. Kis tf-t nem teszek most fel, inkább a szombaton feltett hetes ábrát friss adatokkal.


Illetve a korábban feltett másik:


Az RSI elég bullish képet mutat, de tudjuk, hogy az utolsó gyertya még nem kész.

OTP - várakozás és gondolatok

Sokat gondolkozom a jelenlegi helyzeten, ami zavar, hogy a jelölés szerint a flat hullám c hulláma túlságosan nagy fibo aránnyal rendelkezik a-ra vetítve, ez nem lehetetlen, de nem a legvalószínűbb esemény. Zavar továbbá, hogy nem szép a megnyúlt harmadik hullám az ábrán látható jelölése, aránytalan. Szintén nem lehetetlen, de nem a legsűrűbben előforduló alakzat. Az RSI képe még nem végleges, de ha holnap az első órában hasonló szinten marad, akkor egy vételi jelzést kapunk. Ez még  erőltetetten beleférne a feltett verzióba, de egy várakozást/elemzést kétszer már nem szívesen módosítok, mert valószínű, hogy egy újabb elemzéssel, azaz más verzió támogatásával jobban járok. 3.785 környékének elérése, tartós ott tartózkodás, vagy jelentős, spike nélküli átlépése után a jelzett számozást felül kell bírálni és más verzióra tenni a voksot. 
Ez a verzió lehet az az elképzelés, mely szerint augusztus végi mélypont egyben a Minuette (c) hullám vége is volt, a felfelé menet már a dZZ második ZZ-je. Valamilyen szintű korrekció ebben az esetben is lesz/lehet, de a felrajzolt alsó célzóna elérése sok kétségbe ütközne.
A másik oldal, hogy egy fordulat a fenti ár könyékén ideális szint egy ZZ esetében (lefelé számozás szerint (a)-(b)-(c)), igaz az OTP-re inkább egy alacsonyabb Fibo a jellemző. Jó jel a divergenciák megjelenése is, ami a fordulatra utalhat. A fordulat közeledtére utal, hogy elbizonytalanodtam, ez sokszor előfordul, amikor megnyúlt 5. hullámmal van dolgom :o). Naposon RSI bull ellenállás előtt, napos alapon várható egy lefordulás, de túl nagy tf, ahhoz, hogy a jelenlegi 10-20 forintos tető kérdésünket megválaszolja. Napos tf-n 2-3, de akár 4-5 gyertya is belefér egy lefordulás előtt, azaz jelen helyzetben nem mérvadó.