Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 2 May 2012

DAX- napos ábra frissítés

Nem érte el  a kijelölt zónát, csak a tetejét érintette. Nem tudom biztosan állítani, de szvsz vissza fog menni a jelzett szintre a piac, nagy eséllyel.

Dax napos chart:



MOL - várakozás hetes ábra alapján

A mol szépen hozta a célzónát, ahonnan északnak fordult, egyenlőre nem tudom, hogy az elképzelés mennyire állja meg a helyét, de láthatóan követi a piac. E verzió szerint az esés utáni korrekció fázisában egy dupla ZZ tart északnak. Figyelem, ez nem az extra bull OTP-vel megegyező kilátás, hanem csak a kombinációs korrekcióval, ami szerint az elmúlt időszakban egy x hullám jött délre a februári csúcstól.

MOL hetes chart:




Lementem kisebb tf-re. Ritkán nézek rá a molra, ezért kezeljétek fenntartásokkal. Nagyot esett, tipikus a hullám, ezek szerint mély korrekcióra lehet majd számítani, holnap emelkedés vagy oldalazás, ha kész [b], akkor további esés, esetleg egy ED formációban. Az olajpapír magával húzza majd a buxot is.


MOL '30 chart:



OTP - várakozás csütörtöktől

Napos ábra alapján, egy korrekció után, további felfelé mozgást várok.

OTP napos chart:






Órás alapon egyenlőre bullish a papír, nagy eséllyel egy pull back tart délre, a mai új csúcs pedig egy expanded flat korrekció B hulláma volt, tipikus flat b fibo szint fogta az emelkedést. Nekem ez azt jelenti, hogy még erős a bika és a vételi erő is, lásd RSI.

A sok vonal senkit se zavarjon az ábrán, Jeffrey Kennedy csatornáival játszadoztam, a célzóna látható, amit nagy eséllyel elérhet a papír holnap, vagy pénteken.(tréningeseknek, dupláztam a csatornát, hogy célzónákat kapjak, szépen kijelölte a tetőt is, remélem a következő 4. alját is hozzá, két ideálos csatorna mutat egy zónára, ráadásul a-ból számított c is...)

OTP órás chart:




Ha igazam van érdemes nézni a slingshotokat órás alapon a célzóna környékén, de talán nem RSI, hanem MACD hist. vonatkozásában!

OTP - extra bullish számozás

Elkésztettem az OTP vonatkozásában az extra bullish verziót. Nem tudom, hogy valóban ez lesz e, sőt az sem, hogy igazából belefér e a mostani gazdasági szituációba. Ha hetekig elhúzódik az emelkedés ez lehet egy valós alternatíva.
Igen, nekem is sok nyitott kérdésem van ezzel kapcsolatban, de nyilván ez nem lekereskedhető időtáv a legtöbb embernek, mert mire észreveszi, hogy rossz lovon ül a teljes vagyona elmegy és még azon felül is egy kicsi. Beragadt longosoknak ez nem lehet  az utolsó reménysugár, ne tekintsétek annak!  Ha 6.000 Ft feletti szinten szállt be valaki és még mindig ül benne, az jobb, ha elfelejti, hogy nullában szállhat ki, létező verzió, de nagyon csekély a valószínűsége, egyenlőre.

OTP hetes bullish verzió:


A mélyponton - szeptember - után  írtam, hogy a felfelé tartó hullám nem impulse, inkább korrekciós szerkezetnek látszik, ez az egyetlen egy formáció, ami esetében lehet további bull kilátása a piacnak, néhány héten keresztül, azaz középtávon. Egyenlőre nem tekintem elsődlegesnek, de figyelem a piac mozgását.