Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 5 January 2012

OTP - RSI elemzés

Nyilván érzitek, hogy frusztrál a helyzet, az előző pár fordulatot nagyon jó sikerült előrejelezni (október végétől), de ez most kifogott rajtam. Elég kemény fejem van és makacs, nem adom fel egykönnyen. Ha falba ütközöm, húzok egy sisakot, de neki megyek még egyszer, ez néha hátrány, néha előny... Bár ezt tudjátok, ha régen olvastok, hogy mennyire sokáig tudok ragaszkodni egy elképzelésemhez (addig amí be nem jön :o)

Cimballi mester Elliott mellett a kereskedésben az RSI-t úgy kezeli, mint a Szent Grál földi megfelelőjét, isteníti. (na ezért majd kapok tőle..) A tavalyi tréningjén ez is előkerült, több más dolog mellett, idén erre egy teljes napot szán. Mivel a grafikon alapján nem jutottam előbbre gondoltam csinálok egy próbát vele, azt hiszem hiba volt eddig nem használni, de hát nem ülök kereskedési időben a gép előtt, kár volt... 

Nem az árgrafikont fogom beszámozni, hanem az RSI grafikont vaktában, úgy hogy nem látom az árakat, ne zavarjanak. Hátha segít.

OTP órás RSI grafikon:



Hát ez lett belőle. Az ábra azt mutatja, hogy lement az 5 hullám,  feltüntettem a számozás okát is. Nem tudok sokat hozzátenni és igen, hozzá kellene nézni a grafikont, ezt egyenlőre rábízom mindenkire :o)

CET 23:00 
Cimballi bejegyzése alapján az alábbiak szerint módosítom az ábrát! 
A piros, alt jelölés válik meghatározóvá, a medve marad, meglehet a deviza összhang és az újabb mélypont!



OTP- péntektől

Két alternatíva van a péntektől a papír előtt. A kék számozás egy bull verzió (pár napig, mert LD korrekciója jöhet), a piros a vadmedve. Kék verzió szerint vége az esésnek és vége az LD-nek ezzel a nagy leszúrással, piros verzió szerint az Ld két napja véget ért, a végpontot anno jól gondoltam. Most Primary 3-ban vagyunk és annak valamely 3. alhullámában, a következő napokban újabb mélypontra süllyed a papír. Ha ez van, akkor a longosoknak annyi, mert nem várok a felfelé körben magas retracet. A feladat: ki kell törni a piros hsz-ből, felfelé és 3.100 fölé menni, egyébként ha fals lesz a kitörés és nem éri el az említett szintet, akkor esélyes a 2.750 környéke, ahonnan szinte reménytelen lesz 3.070-3.100 fölé emelkedni.

OTP 10' chart:


Egyre inkább hajlamos vagyok a piros számozás mellett mozogni. A devizák talán negyedik hullámban vannak...

Twer - Hathor - e star

Megjegyzések csütörtök