Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 20 February 2012

Bux - értékelés és várakozás keddtől - II. rész

Az órás ábrán a jelölések szerint befejeződhetett a korrekció, ma láthattuk C végét. Szvsz egy nagyobb esés következhet, melyek mértéke legalább 1.000 pont. B (v. 2) egy flat korrekció volt, ami számomra egy erős medve irányába mutat. Az esés szerkezete talán infót ad a kizárható alternatívák vonatkozásában.

Bux órás chart: 


Egyenlőre legyen biztos a fordulat, távolodjon el a csúcstól az index, akkor majd írok pontosabb célárat, addig azt gondolom, hogy nagyságrendileg az 1.000 pont esés értékes információ, még ha nem is pontos.

Határidő esetében a kép hasonló.

Bux1212 órás chart:


EUR/HUF kereszt február 20

Nem követem mélyen a deviza árfolyamokat, igazából csak kísérletezgetek vele, EUR esetében nekem az a gyanúm, hogy a befejezés egy ED lehet, ahol eddig az 1-2-3 hullám lehet készen. Az ábrán jelölt negyedik pontból a következő csúcsig szerintem csak 3 hullám ment, ezért ez csak akkor lehetséges, ha az alakzat végén egy ék lesz, eddig ezt követi a piac.

EUR/HUF kereszt 8h chart:


A 8 órás tf miatt a csúcs holnap reggelre lesz elérhető kb.

USD/HUF kereszt február 20

Ide is felteszem mire gondolok. A dollár esetében látványos a mozgás, lehet arrébb volt a negyedik vége, a korrekciós trendcsatorna aljánál és csak most csinálja az 5. hullámot, ami ha nem lesz megnyúlt, akkor a célzóna környékén fejeződhet be, ezért sem módosítottam. Nem akarok lemenni kisebb tf-re, az is lehetséges, hogy csak 5/4-ben van és holnap, vagy az éjszaka látunk majd egy újabb low-t.

USD/HUF kereszt 8h chart:


Nem jelöltem az ábrán, a 4. ebben az esetben egy kkombinációs szerkezet.


Bux - értékelés és várakozás keddtől - I. rész

Szerintem keveset írtam a fejemben lévő gondolatokról, csak figyeltem a piac alakulását és azt, hogy követi e az elsődleges verziómat a kék számozás mentén. Bár sokan kételkedtetek benne (néha én is), hogy eléri a piac az elsődlegesen neki szánt zónát, ma megtörtént a csoda és elérte a minimálisan elvárt szintet. A korrekció az Alt B vonalát vitte tovább, igaz, ezt már ideje sejteni lehetett. Pénteken az alábbiakat írtam a megjegyzésbe:

"nekem hiányzik egy felfelé kör, de akár ezt is elfogadnám, igaz szebb lenne, 
stochastic görbe alapján 4-nek vélem, mert negyedik hullám után szokott lefordulni, majd 80 alá fordulás után vagy annak környékén ismét felfelé 
Az első hullámnak 4-5 óra kellett, a másodiknak 2-3, a harmadik 5-6 óra alatt tette meg az első nagyságának 162%-át, majd most értünk a korrekciós 4. hullám 3. órájába. Ez alapján hétfőn lehet meg a csúcs, de mivel jön két nap szünet, a kérdés, hogy a tömeg hangulatában milyen változás következik be ezalatt..."

Igazából - mindamellett, hogy eddig úgy néz ki eltaláltam - a bejegyzés lényegét a stochastic kapcsán tettem fel. Cimballi RSI-t, Szarvasvadász MACD-t használ, mielőtt ezt tudtam volna kerestem valamit ami beazonosítja nekem a hullámokat, valami miatt a stochastic mellett maradtam, utólag talán nem a legjobb döntés, a másik két momentum indikátor mögöttes elmélete sokkal kézzelfoghatóbb, igaz elképzelhető, hogy a stochastic kapcsán is fel lehet állítani valami hasonlót, csak még senki nem tette meg. A lényeg, hogy a hosszú megfigyelés miatt általában megérzem, hogy mikor hol jár a piac, jó e a számozásom, de nehezen tudom elmondani, hogy mikor miért gondolom. 
Amit el tudok mondani és mások számára is használhatóvá tenni, azt pont a fenti bejegyzés ide vonatkozó része mutatja. Negyedik hullámban a lefordulás, majd az ismételt irányváltás szokott előfordulni, amire  a bux most jó szemléltető példa. (az ábrát még nem frissitettem, a stoch. az érdekes benne)

Bux órás chart:


Kicsit Elliotti is meg nem is a következő megközelítés, de figyelem nem egyedi hírekről beszélek!!!
Cimballi január elején valami hasonlót mondott nekem: minden rossz hír kint van a piacon, rossz hírre már nem reagál  a tömeg, emelkedni fog, mert a tömeg a rossz oldalra (esésre) állt. Szerintem jelenleg minden jó hír kint van a piacon (IMF megállapodás, GDP (manipulált - torzult?), Görög mentőcsomag), ráadásul szvsz kész van a korrekciós szerkezet is, esés jöhet.

foly. köv.