Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 12 July 2012

Zsiday Viktor bejegyzése

Nem Elliott, sőt nem is TA alapon gondolkodik, azon ritka személyek egyike a fundamentalista elemzők között, akinek saját gondoltai vannak, melyeket érdemes meghallgatni.  Mivel sokan a hirtelen halált várjátok - megjegyzem nem úgy mozog a piac, mintha hirtelen egy harmadik hullámban délre indulva össze akarna omlani - érdemes más oldalt is megnézni - még csak nem is Elliottit, hogy a másik oldal, az alapkezelők, hogy gondolkodnak.

USD - 8H chart

Elsődleges célzónában a piac. Nem megyek le alacsonyabb tf-re, szerintem kicsi az esélye, hogy a magasabb zónába eljusson. Nem tudom megmondani, hogy a záró alakzat hányadik hullámában van, 3 vagy 5, ami lényeges, hogy RSI MA9 alatt horog alakult ki, érdemes lassan  gyertyát (set up, signal) keresni a belépéshez.

USD/HUF 8H chart:


DAX napos - várakozás

Régen írtam a daxról. Nekem hiányzik minimum egy hullám felfelé, függetlenül attól, hogy mit látunk. Szerintem egyébként nagy eséllyel min. egy dZZ megy felfelé. 
Az emelkedést a június közepén elért csúcs átlépése miatt, ezt azóta nagy eséllyel várni lehetett. Miért? Mert egy hármas szerkezetet lehet felfelé menet látni, amiből lefordult, de utána új csúcsra ment, azaz a lefordulás nem lehetett 1-2, továbbá a korrekció nem lehetett flat, mert a júniusi mélypontot nem közelítette meg. Azaz ez min. egy kombináció, pl dZZ, akkor pedig még nem érte el a korrekció a végét. (Elliottosok óvatosságból korrekcióval számolunk)
Ez önmagában még kevés lenne, de ha megnézzük az RSI-t látható, hogy keményen 52-ről fordult felfelé, azaz egy új csúcs elérésére nagy eséllyel számíthatunk. Látható, hogy az előző csúcsok esetében RSI 70 környékét is elérte, ez bull jelentést hordoz. Meg kell nézni az emelkedést, tippem, hogy minimálisan 62 RSI érték köré elmehet.

DAX napos chart:


Egyedüli negatívum, hogy az MA9 alatt van az RSI, hogy a másik oldalról is szóljak. De nézzük mi lesz ha eléri, lefordul, vagy átviszi.

GBP/USD

Egyenlőre nem látok semmiféle csatorna törést a 8H charton. A mozgás alapján 3/3/3 indulására kevés esélyt adok, már az is gyanús, hogy 1-2-1-2-1-2 egy charton mutatkozna.

GBP/USD 8H chart:




2H charton nekem az RSI alapján úgy tűnik, hogy 3/3 ebből kis eséllyel fog elindulni, mert túl mélyen van, lassan nem marad eladó, azaz fordulat jöhet.

GBP/USD 2H chart:



Továbbá az esést ideális FIBO fogta, melyről (egyenlőre?) felpattanni látszik.


Nekem ez legalább egy felpattanás erejéig bull.