Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 27 March 2012

Bux és Bux1212 - várakozás szerdától

Nézegetem a nagyobb képet, mivel a piac inkább oldalazott nagyobb tf-n ezért a korábban lejjebb húzott célárnak az esélye csökkent, a 61,8%-os fibo szint kétségessé vált, ettől még lehet, de a korábbi szintnek, azaz a 78,6% nőt az esélye, amennyiben bull piacban gondolkozunk, lehet az eredetileg mondott magasabb zónába megy? Egyenlőre szerintem teljesen mindegy, ha megindul, akkor lesz érdemes figyelni. Naposon nekem azt mutatja az ábra, hogy nagyobb eséllyel nincs vége az emelkedésnek, de előtte lehet egy oldalazás,vagy lefelé irány még napokig. A korrekciós trendcsatorna lefelé történő átlépése vetné el a bull lehetőséget, főleg ha ezt egy impulse mozgással tenné, egyenlőre erre minimális esélyt látok. A piros jelölés szerinti [X] nagy eséllyel nagyobb a (B)-nél időben, a berajzolt ovális környékén egyenlő, illetve lenne időben nagyobb az [X].

Bux napos chart:


Figyeljétek az RSI-t, nekem arra utal, hogy még lesz emelkedés!

Említettem napokkal ezelőtt, hogy nem tetszik a 61,8%-os retrace, mert nem a buxra jellemző, ma záróban aláment. Az órás képre távolról ránézve nekem úgy tűnik, hogy az esésnek nincs vége, ez lehet egy nagy ZZ, de egy új ciklus is indulhatott.(LD verzió). 

Nézzük a ZZ verziót. Ha ZZ, akkor egy korrekciós szerkezet, ami lehet egy ED része is (erre hajazok már egy ideje nagyobb tf-n). Sajnos a felfelé menetet a sok rés miatt nehéz beazonosítani, ezért a nagy kérdés, hogy mi ment felfelé. Az ED alhullámának tipikus korrekciós szintjét 78,6-84,1% közé teszem, ha lefelé ZZ jön  a célár az első ötös alapján pont 78,6%-ra jön ki (a=c). A mai lefelé mozgás első ránézésre egy ötös szerkezetnek tűnt, de, ha ZZ akkor az első 5 hullámnak nagyon hosszú, azaz vagy megnyúlt elsővel állunk szemben vagy nem ZZ.
Vagy lefelé nem ötös szerkezet jött, hanem egy ZZ. Lementem kisebb timeframre és igen, nagyon belelátom. Joggal adódhat a kérdés miről beszél? Arról, hogy a nagy ZZ második, azaz c/1 hulláma egy ZZ? Igen, C pedig egy ED lehet, reális, tipikus ZZ lenne a csúcstól, egy impulse -b- ED kombináció. Reális lehet az elképzelés, mert pont a célár zónába juthat a piac hosszabb távon.

Felrajzoltam ( az ék csak jelzés, nem biztos, hogy a vonalakon belül marad, illetve, hogy ma elértük a mélypontot.

Bux órás chart:


Ha a piac kiveszi a március 7-ei aljat, ez az elképzelés teljesen megbukott.  Erősítené a verziót, ha holnap 18.730 környékéről fordulna felfelé a piac. Ebben az esetben az esés min. 61,8%-os korrekciója menne északnak a mai csúcstól és a holnapi aljtól...

Nézzétek meg a határidő képét, a negyediknek vélt hullám sokkal hosszabb időben, mint a második, ami nem is nagyon látszik, esélyes a ZZ.

Bux1212 órás chart:


Ebben az esetben egy érdekesség, hogy a tegnap beazonosított 5 hullám felfelé tulajdonképpen a nagy B c hulláma volt. ( A trendszintek nem biztos, hogy jól vannak jelölve)

Bux1212 15' chart:


Hú, nagyon remélem, hogy tudtátok követni a gondolataimat, ha nem, akkor majd a tréning után :o)
Röviden, holnap lehet egy új alj, majd felfelé indulhat a piac és elérhet egy komolyabb retracet, majd ismét esés és a célzóna fogja meg, aminek az elérése 2-3 napot is igénybe fog venni. (ez az elsődleges verzióm)

OTP

Csak figyelgetem az alábbi képet, nem mondom, hogy jó a számozás, de nagyon érdekesen alakul az egész papír mozgása.

OTP órás chart:



Bux1212 - gyors

A bux és a hati képe eltér, nem tudom az okát (még)

Bux1212 15' chart:



Bux - keddtől

Felfelé tart egy impulse, aminek az [v] hulláma ED lehet, a 15' chart alapján lehet még nincs kész, ha így van 19.900 környékéig felmehet, majd korrekció.  A korrekció 19700 alá hozhatja (esélyes, hogy első, azaz [a] hullámban)

Bux1212 15' chart:


Bux1212 órás chart:


(korábban említettem, hogy egy kicsit kevesebbet fogok írni a tréningig, de nem hagyom abba!)