Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday, 16 February 2014

Bux - 4H

A négyórás charton vettem észre egy fordulós jelzést, ezért fel is tettem a back up gépre a Markers 6-ot. Egyelőre nehéz megmondani, hogy meddig megy, sőt előtte szeretném ha 18.400-at átvinné, mert ebben az esetben, akár meglepően magasra is mehet az index. Kereskedésben érdemes megvárni, hogy a flat verzió törlődjön, nehogy egy exp flat megtréfáljon minket és újabb low-ra menjen az emelkedés előtt.

Bux 4H chart:

OTP - egy bull verzió

Az OTP esetében van egy bull verzióm, ami naposon így néz ki.

OTP napos chart:

Óráson a kritikus szint átvitele után kezdenék el ebben a verzióban igazán gondolkodni. A felrajzolt célzóna ebben az esetben elérhető.

OTP órás chart:

Óvatosan, mert a kritikus szint most nagyon fontos!!

Pannergy

Kérésre megnéztem a Pannergy-t is.

Havi charton RSI bear zónában, amíg az eső csatornából a  kitörést havi charton nem konfirmálja magát, addig bear piacként tekintek a papírra.

Pannergy havi chart:


A korrekciók minimális elvárt szintje az egy szinttel (ritkábban a két szinttel) kisebb negyedik hullámot támadja. Heti charton ezért a minimálisan elvárt célár meghatározásakor ezt vettem figyelembe az ábrába berajzolt célzónával. A heti charton látható alakzat, nagy eséllyel egy flat korrekció, melynek c hulláma a-t szokta meghaladni, ami szintén az említett zónába mutat. Összefoglalva a papír célára 400-450 közé tehető. Heti szinten ennél pontosabbat nem lehet mondani.

Pannergy heti chart:


A célzóna meghatározásának pontosabb módja az eggyel kisebb, azaz a napos chart szolgáltathat hátteret. Naposon az látszik, hogy egy harmadik (pontosabban c/5/3) hullám tarthat északnak (vagy kisebb eséllyel 4/b!), amint megérkezik egy oldalazás (c/5/4), korrekció ezen a tf-n, akkor lehet pontosítani a célárat. Röviden, további emelkedésre számítok, új csúcsot előbb fog elérni nagy eséllyel a piac, mint kivenni 330-at.
A napos kép alapján 450-hez közelebb várom az emelkedés végét, mint 400-hoz.

Pannergy napi chart:

MTelekom

Nagyot ment ismét a papír, igaz ebben nincs meglepetés, szerdán írtam erről ("Amennyiben valóban negyedik hullám, annak is a hulláma, akkor a következő napokban visszamehetünk a csúcshoz, ahonnan napok múltán a jelenlegi árhoz eshet vissza a papír értéke.") A jelölést - téglalap -  korábban tettem fel egy számoláshoz, épp a tetejéhez ért a papír. 
Jelenleg a kérdés csak az, hogy b ment fel, vagy egy kész impulse, most a másodikra adnám a nagyobb esélyt.  Korrekció jön, a kérdés, hogy egy a-b-w-a-b-y megy felfelé, vagy egy impulse volt, ami elkészült (a negyedik nagyon széles volt). Minimális korrekciónak 315 elérésében gondolkodom jelenleg.

Fundamentális oldal: A német gazdasági szakemberek nem hülyék, racionális döntést hoznak, mérlegelnek. A német gazdaság dübörög (szemben a mienkkel), nem dőlnek be a marketing dumának. Szerintem nem lenne felelős döntés, ha a választások előtt döntenének. Az ár nem változna a választás után sem, ugyanakkor a kockázat megszűnhet, ami a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika eredménye, vagy ha nem szűnik meg, akkor a vásárlást később is meg lehet tenni, valószínűleg ennél olcsóbban. Szóval jöhet ismét egy hír, nem lesz felvásárlás...

MTelekom  napi chart:


FHB

Kérésre.

Megnéztem az FHB ábráját. Amit nekem mond a napos és hetes chart, hogy eléggé bull  a papír. A legnagyobb kérdés, hogy 1600-ról való esés 300-ra mi volt. El tudom képzelni, hogy egy b hullám, ebben az esetben esélyes, hogy egy C hullám megy felfelé, melynek ez lehet a célára, mármint az 1600. (extra bull verzió)

FHB havi chart:

Hetesen hamarosan kifulladhat az emelkedés, szépen látszik egy impulse szerkezet.  Hamarosan nem marad eladó, ami gátat szab az emelkedésnek, korrekció jöhet. Attól függően, hogy mi lehet a magasabb kontextusa az emelkedésnek, belelátom, hogy 1000-1100 közötti zónát célozza meg. 

FHB heti chart:


Naposon szintén bull jegyeket hordoz a piac. Lassulás sem következett még be, pedig ránézésre bármi megy felfelé, kell érkeznie egy negyedik hullámnak, egy lassulásnak, oldalazásnak. Ránézésre szintén 1000-1100 zóna tűnik elérhetőnek. Ezt a papírt, még kontrában sem ajánlom shortra, gyakorlatilag minden nagyobb korrekciót venni kell, hacsak nem jön valami ezzel ellentétes információ!

FHB napi chart:


Legközelebb szóljatok hamarabb :)

2,7% - Az újabb népbutító lufi

A meglepetésként ható GDP adat nyilvánosságra hozatala után felmerült hitetlenkedés - sajnos - jogosnak bizonyult. Első gondolatom az volt, hogy ez nem valós, majd felmerült bennem a kétkedés, lehet, hogy még sincs igazam és valami olyan dolog zajlik a gazdaság mélyén, amit nem vettem észre, lehet tévedtem. Sajnos nem kellett sokat várni arra, hogy kiderüljön a választások miatti make upról van csak szó, mely a ronda, csúnya arcból is vonzó topmodellt képes csinálni egy fénykép erejéig, aki már látott előtte, utána fotókat bizonyára tudja miről van szó.

Az látható volt, már az utolsó negyedévben, hogy valami zajlik a háttérben. Hirtelen az összes állami cég jelentős számú közmunkás foglalkoztatását kezdte meg, közpénzből különféle tanfolyamok indultak (közmunkás, tanuló statisztikailag foglalkoztatott). Az EU-s pénzek lehívására hatalmas kampány indult, hasonlóan az MFB első hitelprogramjához, mely nagyon indokolatlanul szűk határidőket szabott (előzetes tudomás nélkül valós beruházást ebből a hitelből nem lehetett kivitelezni, csak valamilyen egyszeri költségként felhasználható - lehívási kritérium stb.). Sürgős, nagy összegű állami beruházások, hatalmas kapkodás. Majd február elején újabb meglepő adat, az államadósság 800 Mrd forinttal nőtt egy hónap alatt (havi számok annyira nem jegyzik, csak a negyedéveseket, ami ugyebár április 6-ig nem derül ki). Van még egy olyan a kádár rendszerben használt trükk, amit rendszeresen használ a jelenlegi kormányzat, mégpedig az előzetes számok drasztikus túlértékelése, a végleges számok pedig, amire már senki nem figyel, lehet pár tized ponttal alacsonyabb...

Aki  a statisztika mélyére ássa magát láthatja:
  1. Az államadósság rekord szinten, MNYP pénzek elégtek, látható nyom nélkül - Link
  2. A foglalkoztatottság (a közmunka, külföldi munkavállalók) nem tudott növekedni
  3. A GDP adat negyedéves, a 2013-as gyenge -1.8% utolsó negyedéves adathoz került viszonyításra, azaz a növekedés legjobb esetben is 0,9%
Ami pedig az ígéret volt:
  1. Államadósság csökkentése (teljes kudarc)
  2. 1 Mio új munkahely, időarányosan 400k kellene lennie (eredmény 0)
  3. 2014 7%-os GDP növekedés (valós eredmény jó, ha max 1-2% lesz)
A helyzet engem elkeserít, egyre jobban, mert itt élek, és itt is szeretnék élni, de a kormányzati hozzáértés hiánya nagyon pesszimistává tesz. A magyar gazdaság bajban van! Növekedési kilátásai korlátosak, az ország kockázata magas, a legsebezhetőbb 7 gazdaság egyike között vagyunk, miközben Ciklus C-t várjuk, csak magatokra számíthattok, készüljetek fel a nagy Medve eljövetelére, mert minket, sajnos, nagyon keményen fog érinteni!