Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 12 September 2012

DAX

Szerintem a Dax esetében a mai nap láthattuk a csúcsot, a várt rossz hírrel szemben egy "feltételes igen" jött. Az 5. hullám megnyúlt, ezért eggyel magasabb szinten lett a csúcs, de érdekes, hogy pont a gyorsító csatorna tetején ért véget az emelkedés. Eggyel nagyobb tfn nem tudom biztosra belőni a helyzetet, továbbá benne van a pakliban az a lehetőség, hogy extrém módon elszáll a piac, ezért a korrekciókat óvatosan kezelem, minimális korrekciós szintekkel számolnék első körben . A mozgás alapján a 38%-as fibora gondolnékmost, mint a korrekció minimum szintje. DZZ-t evidenciban kell tartani minden esetben, most annak az X hullámára várok, mint korrekció, meglátjuk bejön e.

DAX órás chart:


Az emelkedést kevesen hiszik el, sokan fognak shortba ülni a fordulatra számolva, ami a következő emelkedésben hajtóerőt jelenthet (persze, ha én gondolom jól és nem mások). Ezért számítok arra, hogy egy napi szinten is látható korrekció indul majd el, mélyebb retrace-szel, jó eséllyel hsz, de ez csak megérzés, nem több. Természetesen már most vannak olyan dolgok a paklinban, amire majd lehet kenni az emelkedést, USA elnökválasztás, QE3, mert valamit kell tenni az újraválasztásért stb...Szóval lehet erős hitetek, igazolhatja a piac, de kérlek tegyetek stoppot, mert a kereskedési tőkét az védi meg!!! 

OTP

Nagyon nézegetem az ábrát, hogy mi lehetett a mai formáció és arra jutottam, hogy egy erős bull jelzéssel rendelkező running flat lehet a megoldás, mint 4. hullám. A 3. hullám a célzónát elérhette, ahonnan megindulhatott a korrekció, mely új csúcsra ment, majd a c hullám egy elég gyenge próbálkozással, az emelkedés 23%-át korrekciózta. Azaz véleményem szerint a 4. hullám kész, holnap indul a piac északnak az 5. hullámban, illetve már ma elindulhatott, holnap csak folytatja.

OTP órás chart:


Az OTP második hullámban sem csinált nagyon mély korrekciót, így térben és időben is arányosnak tűnik. Második verizónak fenntartom, hogy esetleg egy kombináció alakul ki, de kicsi valószínűséget adok neki.

Ami még nagyon érdekes az a napos ábra, ahol megjelent a várt ZLR, illetve az RSI bull zónájába hatolt be elég keményen a papír, de tudjuk az utolsó gyertya még nem mérvadó, ugyanakkor már tegnap is ott tartózkodott, szvsz lesz most még egy csúcs, holnap.

OTP hetes chart:


A kérdés meddig mehet a papír. A számolt célár, megnyúlás nélkül 4050-4100 között, jó eséllyel 60-70 környékén lehet. Utána korrekció, de egyenlőre azon sem lepődnék meg, ha egy alacsony retrace szinttel egy hsz alakulna, hetes és napos erős bull jeleket mutat, ugyanakkor ellenállás előtt hetesen a papír.

Érdemes egy kicsit visszagondolni július 7-ére, amikor egy speciális alakzatot véltem az OTP esetében hetes ábrán felfedezni és a bull verzió támogatásának irányába fordultam. Szerintem Cimballi legnagyobb felfedezése ez az alakzat és az utána jövő mozgás, ha egyszer jó megtanulja az ember, akkor sokat szakíthat rajta...

OTP hetes június 7-ei ábra frissítve: