Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 11 March 2019

Bux -m15

Rövidtávon emelkedhet a magyar index, a célzónában érdemes lesz figyelni a mozgására, mert lefordulás és a jelölt zóna átvitele után, akár új, lokális low-ra is futhat (m15!).

Bux m15 chart:



Az emelkedést az OTP esetleges felrántása okozhatja (12.030-50), amivel párhuzamosan a Richter (min 5260-70) árfolyamában is pozitív változás következhet be.

EUR/GBP

Sokakat érdekel az eur font kereszt, ezért teszek ki egy szélesebb elemzést.

A havi chart alapján azt gondolom, hogy egy impulzus haladt északnak, amiből elindult egy korrekció. A korrekció minimálisan elvárt zónáját jelöltem a charton. A várakozás szempontjából megerősítést jelent, hogy egy triggerelt bear setup is kialakult, így meglehetősen nagy esélyt adok a zóna elérésének. Mindezek mellet a belépést most nem ajánlom.  A miértre az alacsonyabb tf ad választ.

EUR/GBP havi chart:


A hetes, de sokkal inkább a napos kép alapján azt gondolom, hogy elkészült egy szerkezet délnek és korrekciót várok felfelé, legjobb eséllyel egy C hullámot, melynek célszintjét jelöltem a charton.

EUR/GBP heti chart:


A napos charton jelöltem egy lehetséges számozást, ugyanakkor nem lehetek teljesen bizonyos abban, hogy az utolsó hullám nem az 5. és most csak A tart északnak, mindettől függetlenül a jelölt zóna reális, mindkét esetben. A különbség, hogy amennyiben nem A megy fel, hanem C, akkor exp flat esetén a korrekció végét jelöli a zóna, ha A, akkor pedig a megállót. Mindenesetre érdemes a zónában keresni a belépőt, annál is inkább, mert a swap költség jelenleg támogatja a hosszútávú pozíció tartását.

EUR/GBP napi chart: