Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 21 May 2014

Mtel

Az Mtel hetes ábráján formálódik a HS, de az utolsó gyertya még nem zárt be, ezért ez még nagyon kezdetleges stádiumban van.

Mtel hetes chart:


Mtel - gyors

Sokat nem írok, itt egy ábra az Mtel órás vonalgrafikonjáról.

Mtel órás chart:

MOL - napos

Elérte a MOL az elsődlegesen elvárt zónát. Egy kicsi muníció még van benne, biztosan. Felrajzoltam egy másik magasabban lévő zónát, mely szintén érdekes lehet, naposon az alsó látszik reálisabbnak.

MOL napos chart: 

A hetes chart alapján ellenben a magasabb zóna tűnik nagyobb eséllyel rendelkező szcennáriónak, főleg mert rsi támogatja, meglátjuk.

MOL hetes chart: 

A kérdés, melyet a két chart alapján nem tudok eldönteni, hogy az első emelkedés ZZ, vagy impulse, megnyúlt 3. és 5. hullámmal. Ha impulse a felső zóna a célzóna, ha ZZ, akkor most is "csak" egy ZZ tart felfelé, azaz az alsó zóna a reális.

A számozás nagyon sok időt visz el, nem számozom a chartjaimat, remélem ez nem okoz zavart.

Bux - hetes

Elővettem a "régi" Bux ábrát. A piac a hsz alsó száránál. A fő kérdés, hogy visszateszt, vagy a háromszög b of B poziciójában helyezkedett el, mert akkor egy C hullám tart északnak, mely gond nélkül elérheti a 21.000-es zónát. Ez a legrosszabb hír, amit shortos el tud képzelni.

Abban az esetben van esélye a shortnak, ha felfelé Dzz ment, mert az lassan befejeződhet kisebb tf-n. A veszély innentől a longosokat veszélyeztetné, mert egy harmadik hullám indulhatna délre, melynek mérete simán elérheti a 6.000 pontot (!). Most nagyon érdemes várni és figyelni!

Dzz esetében a célár 19.200 környéke lehet, nagyobb tf-n néztem azaz 100-200 pont simán belefér, mint tévedés.

Bux hetes chart:


A jelenlegi szinteken van egy ellenállási zóna (napos), amely többször megfogta az emelkedést. Nem véletlen a korábbi nagy esés 4. hullámának (rész)zónája.

Bux napos chart:


A fentiek alapján long pozíciók zárásában és/vagy a stopok feszítésén gondolkoznék elsősorban. Ekkora bull erővel nem vitatkoznék az első jelre, csak másodikra vállalnék fel shortot.