Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 4 April 2024

Bux - '24.04.04 - frissítés

A várakozások szerint emelkedés érkezett, a korábbi tetőt elérte az árfolyam, sőt a tegnapi és a mai napon is új ATH-ra futott az index.

Napos charton "Three White Soldiers" után a mai napon egy kis piros gyertya keletkezett, ami a tulajdonképpen a gyertyákkal kereskedők esetében a long belépő szignál.

Egyelőre nem látok fordulatra utaló jelet, az eső csatornából kitört az index, az elmúlt időszakban látható mozgás egy korrekció volt (részben vagy egészben), ami azt jelenti, hogy még long a piac, ugyanakkor az emelkedő csatorna törése, a HH-HL-HH sorozat megtörése, mégha az nem is swing csúcsokkal történt, mindenképpen figyelmeztető jel arra, hogy egy utolsó hullám közlekedhet északi irányba, melynek befejezését követően egy nagyobb korrekció megindulására lehet számítani.

Az új ATH egyben azt is jelenti, hogy törte az ellenállást a piac, sőt a mai napon tulajdonképpen a kitörés visszatesztjét láthattuk, az ellenállás immár támaszként viselkedett, amennyiben a következő napokban is kitart a támasz, akkor nem írja felül a további emelkedés irányába mutató elképzelésemet.




A lehetséges tető célárazása jelen helyzetben nehéz, a long indikátor-konfiguráció következő szintje 67421, ami elérhetőnek tűnik, a harmadik célára pedig már 69000 felett található (ami a korábban megfogalmazott 70K körüli célárral akár párhuzamba is állítható). A magasabb célárak eléréséhez megnyúlt hullámokra van szükség, erre érdemes figyelni, hogy valóban nyúlnak-e a hullámok.