Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 13 December 2011

OTP - élve boncolás

Amikor már forintra hozza valamilyen micro, submicro vagy még annál is alacsonyabb szinten a piac a várakozásaimat (lásd délelőtt 3020, 3100, 3073....) kezdem azt gondolni, hogy végre kis tf-n is megvan a papír "grabanca", majd a következő pillanatban húz még egyet csak azért, hogy elgondolkozzam ismét.

Nézzük meg a lehetőségeket a nagy képtől indulva.

A hetes ábra alapján a piacnak a várt csúcs eléréséig kb. 3 hete van vissza, ezt a hetet is beleértve. Ez nem meglepő szeptember óta decemberre teszem a csúcsot. Stochastic és RSI vételi jelzésen, ez is rendben, emelkedésre van nagyobb lehetőség. Esélyes, hogy a jelzett célzónába megy a piac a heti chart alapján.

OTP hetes chart:


Napos ábrát nézve bonyolódik a helyzet. Vajon melyik pont volt intermediate B. Amennyiben az első, akkor egy exp. ED lehet intermediate C hullám és C/4-ben vagyunk, hamarosan meg kell nőnie a forgalomnak és lendületes emelkedésnek kellene jönnie. A csúcs karácsony utáni első nap környékére vagy január közepére várható, én inkább előbbire tennék, megjegyezve, hogy a Fibo time nem olyan pontos, mint az árra használt rács, inkább csak valamilyen viszonyításhoz jó.
Ha a második alj a jó kijelölés, akkor jó eséllyel C/2-ben vagyunk és a végét csináljuk a hullámnak, ebben az esetben növekvő forgalomnak és emelkedésnek kell következnie.
A napos gyertyák fordulatra utalnak, de véleményem szerint van még tér lefelé egy két napig. Múlt hét elején írtam:

" Ha negyedik hullám jön, akkor arra számítok, hogy lassul a piac mozgása, a mélypont elérése cca. jövő hét első felére lesz várható, azaz min. 5-6 unalmas nap elé nézhetünk (vagy 8-10), amikor a piac nagyjából 2-300 pontot fog összesen mozogni, igaz ezt kétszer is megteheti. (sideways hullám le- fel- le- alakzatban) Az alj a 3.200 és a 3.130 körüli két zóna valamelyike, amennyiben negyedik hullámról beszélünk., ha benéz 3.100 alá, akkor csak a C/2-ben vagyunk."

Annyival egészíteném ki, hogy exp. ED esetében C/4 is belefér még annak ellenére, hogy 3.100 alá is bement. Az 5-6 nap most jár le, lehet még szenvedünk egy kicsit?

Naposon - újabb mélypont ellenére illetve lehetőségével - long a piac. Kék vonalakkal berajzoltam a lehetséges ED-t. Az indikátorok további oldalazásra, az esés lehetőségére utalnak.

OTP napos chart:


Órás charton már több probléma van. Jelöltem egy hsz-nek látszó formációt, aminek nem tudom mi a szerepe jelenleg. Ha negyedik hullámban van, akkor lesz még egy kör lefelé (2950?) ráadásul egy "gyenge" divergencia is megjelent, ami bearish jelzéssel bír. Mindezek mellett az otp impulse hullámra jellemző FIBO támaszon állunk. Az órás ábrán nincs megfelelő információ, ami van az inkább kérdőjeleket okoz, egyre többet.

OTP órás chart:

Lejjebb nem akarok menni, mert még nagyobb a bizonytalanság. Hosszabb távon egyértelműen bika piacnak van nagyobb esélye, de órás vagy annál kisebb vonatkozásban sok a kérdőjel. Sokat segítene egy szép impulse hullám felfelé, valamely nagyobb tf-n. Ennek ellenére lehet, hogy egy-két napig még ilyen semmitmondó piac lesz, utána nagy elmozdulás...

Eljött az idő!

A blog indulása óta, sokan sokféle képpen jeleztétek, hogy szeretnétek egy tréninget Elliott rendszeréről. A kérés elől kitértem, az okokról többször írtam, nem ismétlem meg. Eljött az idő, 2012 tavaszára Cimballival közösen kijövünk egy tréning csomaggal. Csomag azért, mert nem egy tréningből áll, komplex módon szeretnénk a teljes rendszert bemutatni úgy, hogy mindenki, akár teljesen az alapoktól egy profitábilis kereskedési rendszert tudjon magának építeni.

Építőelemek - alapozó tanfolyam (1 nap)

Elliott elméletének részletes leírása jelenleg még nem hozzáférhető magyarul. A tréning célja, az elmélet alapjainak és a legfontosabb vezérlőelvek áttekintése, feldolgozása, kiegészítve a Fibonacci arányokkal. 


A tanfolyamon részvevők rendelkezésére bocsátunk egy hiánypótló kiadványt, melyben 36 oldalon keresztül magyar nyelven összefoglaljuk az elmélet alapjait, mindent amit alapfokon az elméletről tudni kell.


Időpont: 2012. április 14.
Helyszín: Budapest, V. ker. Markó u. 18-20 
Programvezető: Cimballi és Ad


További információ: Link


Kerülj előnybe Elliott hullámaival - haladó tanfolyam (2,5 nap)


Azoknak ajánljuk, akik nem csak érteni szeretnék az elméletet, hanem minden nap használni a kereskedésben. 
Megérteni a piacok mozgása mögött meglévő pszichológiai működést, a tömeg hangulatváltozását mutató jelek felismerését, az irányváltás előrejelzését. A jelentkezők megismerik a piac mozgásának helyes számozását segítő 80 vezérlőelvet, a számozás helyességét megerősítő momentum jelzéseket. A kereskedésben bennünk lévő pszichológia gátakat és azok átlépésének lehetőségeit, technikáit. Ajánljuk mindenkinek akik, szeretnének jó beszállási és még jobb kiszállási pontokat találni, szeretnék TA tudásukat keretbe foglalni, saját, profitábilis  kereskedési rendszert kialakítani. A tréningre csak az építőelemekkel együtt, vagy külön vizsga vállalásával van lehetőség, amire a tréning szakmai színvonalának biztosítása miatt van szükség. Ebből az okból  a csoport maximális létszámát is korlátoztuk.


Időpont: 2012. április 21-22-23.
Helyszín: Budapest, V. ker. Markó u. 18-20 
Programvezető: Cimballi és Ad

További információ: Link 

Levél Ad-nak

Bux várakozás - kedd

Rövid leszek a várakozásokkal. A tegnapi nap bejegyzéseit folytatva reggel lefelé várom a bux indexet. Árban a kék téglalapba való érkezésre számítok, az esést az alsó szignál vonal foghatja meg. 
Az MACD hist. esetében a piros négyzetbe várom az indikátort, szintén az alsó kék vonal mutatkozik majd meg, mint támasz. Innen fordulhat majd a piac lendületesen felfelé, azaz északnak.  Ez a délelőtti menetrend.

Természetesen emellett lehetséges más lehetőség is, de amíg nem töri a piac, ezt az elképzelést viszem tovább.

Bux órás chart:



CET 10:10


Réssel magasan nyitott, majd esés, mostanra elérte a célzónát és a támasznak gondolt szignál vonalat. A Fibo szint miatt azt gondolom, hogy a vonal alá szúrhat az index értéke, de megfogja az esést, indulhat egy emelkedés.

Bux órás chart:


Bux órás chart (nagyított):



CET 11:06 OTP 1' chart. Jelölések nem utalnak a ciklus szintjére!


CET 11:44




CET 12:25




CET 12:36 OTP 1' chart:




CET 14:26 OTP célzónába ért, várakozás szerint, esélyes, hogy csonka 5 volt


CET 15:16 OTP 5'